ROZHOVOR: Peter Nagy má nový klip a knihu! Netkám prezradil, prečo ju ilustrovala Zuzana Smatanová

NETKY.SK • 19 September 2021, 7:58 • 2 min
ROZHOVOR: Peter Nagy má nový klip a knihu! Netkám prezradil, prečo ju ilustrovala Zuzana Smatanová

BRATISLAVA - Peter Nagy miluje jednoduché klipy! Slovenská stálica teraz predstavuje videoklip k ústrednej skladbe najnovšieho albumu Petrolej, ktorý má na konte uznávaný fotograf Ľubo Špirko. A pre fanúšikov pripravil ďalšie prekvapenie – detskú knihu! Legendárny Peter Nagy Netkám v exkluzívnom rozhovore prezradil detaily vzniku klipu a aj to, prečo si ako ilustrátorku do novej knihy vybral speváčku Zuzanu Smatanovú!

slovakia

left justify in out

 

 

Spevák, skladateľ, hudobník, textár a producent Peter Nagy vydal radový album po dlhých 12 rokoch. Na CD Petrolej nájdu fanúšikovia desať skladieb od rockovejších so skupinou Indigo až po balady s klavírom a sláčikovým kvartetom. Titulná skladba s názvom Petrolej teraz dostala obrazovú podobu.

 

img

 

Klip Petrolej je veľmi jednoduchý, len na jednu kameru. Ale absolútne spĺňa moje predstavy. Mám rád jednoduché klipy práve tohto typu. Keď je klip veľmi výpravný, vtedy to, čo divák vidí, ho presmeruje zvyčajne inam, než si predstavoval pri počúvaní piesne bez videa. Je to ako keď poznáte príbeh z knihy a potom to niekto sfilmuje, ale je to iné, odlišné od vašej fantázie,“ vysvetľuje hitmaker Peter Nagy.

 

img

 

Klip Petrolej nakrútil jeho dlhoročný kamarát, uznávaný fotograf Ľubo Špirko na jednu kameru.Práve od Ľuba som sa učil remeselné základy profi fotenia pred 20 rokmi. Dnes sa venuje profesionálne aj videu. Mám z toho fajn pocit, že ma nikto nenútil vo videu robiť to, čo nechcem. S Ľubom to bola veľká pohoda“.

 

K téme: REPORTÁŽ: Slovenská legenda Peter Nagy vydáva po 12-tich rokoch nový album, Netkám prezradil prečo sa volá „Petrolej“!

 

Album Petrolej nahrala skupina Indigo v zostave Peter Nagy- spev, akustické gitary, vokály, Mišo Kovalčík - elektrické gitary, Marek Mečiar - klávesy, Ľuboš Ďurech, bass, fretless bass. Bonusom pre fanúšikov je hosťovanie členov pôvodného Indiga - Miro Okál - bicie, congá, perkusie, Laco Kožuszník – akustická gitara a Jožo Maták - vokál. V baladách hrajú Pavol Bartovic - klavír a kvarteto Milana Adamca. Albumu sa veľmi darí, na konte má už tretiu reedíciu. Pre fanúšikov má Peter Nagy ďalšie prekvapenie. So speváčkou Zuzanou Smatanovou pripravili detskú knihu Peter Nagy pre deti.

 

img

 

Keďže som videl, ako Zuzka krásne kreslí, tak som ju požiadal, či nechce urobiť knižku ilustrácií. A tak vznikla kniha Peter Nagy pre deti, kde sú ilustrované moje najznámejšie pesničky, ktoré som zložil pradávno pre deti. Zuzka na nich vyrastala, a preto sa tak nadchla. Fanúšikovia tam nájdu Dve malé blchy, Boby, Mandarinka Darinka a mnohé ďalšie piesne, na ktorých vyrástla generácia Zuzky Smatanovej“.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona