Tajomstvá Biblie: S Bohom si môžeme prejsť aj pecou, ale nemusíme sa spáliť. Môžeme mať ťažkú minulosť, ale nemusíme byť nešťastní

NETKY.SK • 7 Október 2022, 12:00 • 2 min
Tajomstvá Biblie: S Bohom si môžeme prejsť aj pecou, ale nemusíme sa spáliť. Môžeme mať ťažkú minulosť, ale nemusíme byť nešťastní

Minulosti sa nemôžeme zbaviť, nie je možné ju prepísať, a aj keď niektoré pravdy zvykneme časom pokriviť, ani tak nespôsobíme, že čo bolo predtým zlé, zrazu bude dobré. Predošlé dni sa za nami ťahajú, a aj keď sa my pokúšame žiť čo najrýchlejšie, aj tak nás vždy dobehnú.

slovakia

left justify in out

Niekedy sa usmievame doširoka, ale myseľ je ďaleko, vo chvíľach, ktoré nás zranili, a hoci to nikto nevidí, prežívame len tak, len chodíme a dýchame. Nič viac.

 

Traja mládenci

 

V období, keď Izraeliti boli odvlečení do zajatia v Babylone, existovali traja mládenci. Boli veľmi pekní, aj láskaví a múdri, a hoci pobývali s celkom iným národom s inými kultúrnymi zvyklosťami, zachovali si svoje. Neprestali sa klaňať Bohu, stále Mu dôverovali a nikdy by Ho za nič nevymenili. V podstate im nebolo zle, nikto im neubližoval, ale ich viera mala byť čoskoro preskúšaná.

 

Rozkaz

 

Vyšiel rozkaz, že kedykoľvek zaznie zvuk flauty či iného hudobného nástroja, všetci do jedného sa musia pokloniť zlatej soche, zhotovenej samotným kráľom a kto neuposlúchne, stihne ho zaslúžený trest. Nikto sa neodvážil protirečiť, iba traja mládenci sa neklaňali. Ako by aj mohli, keď to bolo v rozpore s presvedčením, keď by tým porušili dôležitejší a vyšší príkaz? Boh Izraela predsa povedal, že sa nemajú nikomu inému pokloniť, že nemajú nikoho iného uctievať, iba Jeho a jedine Jeho.

 

img

 

Ešte viac

 

Mládenci boli pristihnutí, koniec koncov ich rebélia sa nedala zatajiť, a tak vysvetlili, prečo konajú tak, ako konajú. Pravdaže, okamžite nasledovalo vynesenie rozsudku, že títo traja budú vhodení do rozpálenej pece, ešte viac rozpálenej, ako býva zvyčajne a tam nájdu svoju smrť. Keď vzdorovali, nech pocítia, že nič nie je bez následkov.

 

Verili

 

Mládenci sa ani tak nezaľakli, verili Bohu a vyznali, že aj keby neboli zachránení, aj keby ich neušetril, aj tak sa nesklonia a budú si ctiť prikázanie. A tak skončili v ohni, pec sa rozžeravela, keď zrazu všetci okolostojaci utrpeli šok. V peci totiž uvideli nie troch, ale rovno štyroch, ako sa prechádzajú a logické zdôvodnenie na to nebolo.

 

Boh

 

Štvrtým mužom, ktorý sa neváhal vrhnúť do ohňa, bol ten, ktorý zachraňuje a ktorý jediný spôsobuje, že plamene nám neuškodia. Mládencom sa ani vlas na hlave neskrivil, Boh si ich ubránil a kráľ bol natoľko prekvapený, že viac nič proti nim nemal, dokonca uznal, že ich Boh je skutočný a robí zázraky.

Keď sme s Ním, minulosť, nech bola akákoľvek, nás nemusí zničiť. Môžeme byť uprostred ohňa, ale nemusíme zhorieť. Môžeme byť v súžení, ale nemusíme byť tvrdí a navždy nešťastní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies