Tajfún Mindulle zasiahol Tokio a priľahlé oblasti, zrušili stovky letov

NETKY.SK • 22 August 2016, 10:30 • 2 min
Tajfún Mindulle zasiahol Tokio a priľahlé oblasti, zrušili stovky letov

TOKIO - Tajfún Mindulle zasiahol dnes v sprievode silného vetra a dažďa japonskú metropolu Tokio a priľahlé prefektúry. Tamojšie úrady varovali pred zosuvmi pôdy, záplavami a rozvodnenými riekami a k evakuácii vyzvali desaťtisíce ľudí.

slovakia

left justify in out

Niektoré oblasti vrátane miest Óme a Iruma zaznamenali podľa miestnych médií rekordné množstvo zrážok - okolo 100 milimetrov za hodinu. Pre nepriaznivé počasie museli v regióne zrušiť vyše 425 letov a 100 vlakových spojení, uviedla japonská televízia NHK.

 

Podľa japonskej meteorologickej agentúry JMA zasiahol tajfún okolo 12.30 h miestneho času (05.30 h SELČ) mesto Tatejama ležiace približne 80 kilometrov južne od Tokia. Ďalej sa pohyboval smerom na sever s rýchlosťou 20 km/h, pričom ho sprevádzal vietor s rýchlosťou 126 km/h, v nárazoch dosahujúci až 180 km/h.

 

Meteorológovia predpovedajú v oblasti pretrvávajúce zrážky, pričom do utorňajšieho obeda by zrážkové úhrny v regióne Kantó mali dosiahnuť až do 250 milimetrov a na ostrove Hokkaido a v severovýchodnej časti Japonska až do 200 milimetrov, uviedla agentúra DPA.

 

Medzičasom na tropickú depresiu zoslabol tajfún Kompasu, ktorý ešte počas víkendu zasiahol ostrov Hokkaido.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies