NAKA zadržala podpredsedu spoločnosti MH Manažment Andreja Holáka

NETKY.SK • 17 Jún 2021, 12:46 • 2 min
NAKA zadržala podpredsedu spoločnosti MH Manažment Andreja Holáka

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra zadržala podpredsedu spoločnosti MH Manažment Andreja Holáka.

slovakia

left justify in out

Zadržanie by malo súvisieť s obstarávaním IT systému pre finančnú správu. Holák v minulosti pôsobil ako podpredseda Úradu pre verejné obstarávanie, ale aj ako vedúci služobného úradu Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií SR a zastupoval štát vo viacerých dozorných radách, napríklad v Národnej diaľničnej spoločnosti či Letisku M. R. Štefánika.

 

img

Hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka potvrdil, že NAKA aktuálne vykonáva procesné úkony v rámci policajnej akcie s krycím názvom Mýtnik II. „Vyšetrovateľ už obvinil šesť osôb z trestných činov legalizácie príjmu z trestnej činnosti, ale aj z korupcie a z machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Zadržali sme dve osoby," dodal. Viac informácií v tomto štádiu vyšetrovania podľa neho nie je možné poskytnúť.

 

Mohlo by vás zaujímať: Norbert Bödör zostáva naďalej vo väzbe

Samotný MH Manažment, kde aktuálne Holák pôsobí, vyjadril nad jeho zadržaním ľútosť. „Keďže nemáme žiadne informácie, k prípadu sa nevyjadrujeme. Urobíme tak až po vyjasnení situácie," povedala pre agentúru marketingová manažérka spoločnosti Denisa Rumanová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies