Hudobník Daniel Landa exkluzívne pre Netky: „V Bratislave sa cítim ako doma.“

NETKY.SK • 2 Október 2023, 15:30 • 2 min
Hudobník Daniel Landa exkluzívne pre Netky: „V Bratislave sa cítim ako doma.“

Rockový spevák, skladateľ, textár, libretista, scénárista, producent, herec, boxer, automobilový závodník aj mentálny kouč. To všetko je český hudobník Daniel Landa, ktorý je výraznou osobnosťou na českej scéne. V exkluzívnom rozhovore pre Netky prezradil detaily o novom albume Minový pole aj to, že má v 55-ke najlepšiu kondíciu v svojom živote. Na koncert do Bratislavy sa veľmi teší, pretože sa tu cíti ako doma.

slovakia

left justify in out

Kontroverzný, divoký, talentovaný. To všetko sú prívlastky Daniela Landu, ktorý prichádza po dlhej, osemročnej prestávke s novým albumom s názvom Minový pole. Autorom hudby, textov a aranžmánov všetkých piesní je tradične sám Daniel Landa. Skladby tvoria spolu nerozlučný celok a Daniel zaradil na album aj single vydané v poslednom čase - Anička Malinová, Blanický manifest, Ukolébavka a Hoří horizont. Album nesie všetky znaky Landovej tvorby - silné protestsongy, rockové balady a jeho nezameniteľný valčík. 

Názov Minový pole je podľa dnešnej doby, ktorá pripomína mínové pole. To sa týka prezentovaných názorov, to sa týka debát. Všade hneď horia emócie, ľudia nie sú schopní sa počúvať navzájom. Rôzne názorové platformy sa považujú za ľudských nepriateľov, čo je dôsledok tejto doby. Je to akoby explozívna atmosféra a plameň emócií horí veľmi rýchlo. A pripomína to explózie v mínovom poli. Ľudia kráčajú opatrne a vyjadrujú sa opatrne v médiách, aby príliš nevybočovali, pretože im to môže vybuchnúť pod nohami,“ konštatuje Daniel Landa.
Daniel predstaví piesne z nového albumu aj naživo. Novinky spolu s ďalšími hitmi, ktoré vyberal zo svojej bohatej vyše 30-ročnej kariéry, môžete zažiť na koncerte v NTC aréne 20. januára 2024. 

Bude to slávnosť, bude to ohromný výron energie. Ja to hovorím už dávno, to nie sú koncerty, ale stretnutia starých duší. Slováci veľmi dobre rozumejú textom a oslovuje ich ten prúd, ktorý je za tými textami. Pre nás je to mimoriadna udalosť a koncerty sú pre nás vzácne až posvätné a mýtické. Ja sa považujem za temného romantika. Takže mýty mám rád a aj určitú prasílu a na Slovensku ju vnímam veľmi silne. “ prezradil Netkám Daniel.
Spevák oslavuje v týchto dňoch 55 rokov a cíti sa najlepšie v celom svojom živote.

V 55-ke sa cítim výborne, a to nielen po mentálnej stránke, čo sa týka vyrovnania a vnútorného mieru. Ale rovnako aj po fyzickej stránke. Samozrejme stále sa venujem športom, ale čo sa týka fyzickej sily, tak som nikdy nemal väčšiu ako teraz. Cvičím s veľmi ťažkými železnými guľami, a to, čo zdvihnem teraz, by som pred rokmi rozhodne nezvládol. Takže sa cítim skvelo a v absolútnej forme,“ priznal Daniel Landa.
 
Daniel Landa začal hudobnú dráhu v skupine Orlík, ktorá sa po vydaní druhého albumu rozišla a Landa odvtedy vystupuje ako sólový umelec. Na konte má množstvo ocenení  v anketách popularity a Zlatých, Platinových a Multiplatinových platní. Ako muzikálový autor debutoval s muzikálom Krysař. Zatiaľ posledný muzikál, ktorý napísal, je Klíč králů. Ako herec sa objavil vo výrazných úlohách vo filmoch Černí baroni a Proč?. Jeho poslednou hereckou rolou bol Alex v čiernej komédii Tacho a postava Emanuela Moravca v diele Deň po Mníchove oceňovaného televízneho cyklu České století.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies