Inter a Ajax končia už v skupine, Slavia sa za svoje výkony určite hanbiť nemusí

NETKY.SK • 11 December 2019, 15:55 • 2 min
Inter a Ajax končia už v skupine, Slavia sa za svoje výkony určite hanbiť nemusí

V predposledný hrací deň prestížnej Ligy majstrov sa uzavrela polka hracích skupín. Niektorí veľkí favoriti nepostúpili, iným sa zase darilo viac, akoby sme od nich medzi najlepšími klubmi Európmi čakali. prinášame vám sumár šiesteho hracieho dňa v skupinách E až H.

slovakia

left justify in out

Začneme teda pekne po poriadku.  V skupine E Liverpool potreboval na istotu postupu bodovať, Salzburg zasa vo svojej aréne vyhrať. Hral sa krásny futbal s množstvom šancí na oboch stranách. V prvom polčase sa však skóre ešte nemenilo. V tom druhom však Liverpool dokázal skórovať v priebehu 2 minút až dvakrát. Najskôr Stankovič v 57. minúte zbytočne vybehol proti Manému, ktorý poslal loptu na hlavu Keitovi a ten otvoril skóre, o chvíľku urobil chybu obranca Jerome Onguene, Stankovič opäť vybehol a z uhla to potrestal Salah - 0:2. Liverpool si potom už náskok nenechal vziať a z brejkov ho mohol aj zvýšiť.

 

 

Súboju na štadióne San Paolo medzi domácim Neapolom a Genkom predchádzala veľmi milá udalosť. Po februárovom prestupe do Číny sa do Neapola vrátila klubová legenda - slovenský stredopoliar Marek Hamšík. Slovenský futbalista, ktorý v Neapole strávil dlhých takmer 12 rokov, dostal na pamiatku špeciálny dres a na veľkoplošnej obrazovke nechýbalo video s najpamätnejšími okamihmi Hamšíka v neapolskom drese. "Lomcovali mnou emócie. Pri sledovaní videa sa mi chvelo srdce. Ďakujem. Neapol sa stal mojim druhým domov a mám radosť z každého návratu sem," povedal Hamšík podľa portálu goal.com.

 

 

Neapolu dával v druhom dueli skupiny istotu rovnako bod a proti Genku mu pokoj zabezpečil v prvom polčase hetrikom poľský útočník Milik. Prvý gól dal už v 3. minúte po obrovskej chybe brankára hostí Maartena Vandevoordta. Potom zvýšil na 2:0 zvnútra šestnástky po ideálnom pase od Giovanniho Di Lorenza a v 37. minúte zavŕšil svoje galapredstavenie zásahom z pokutového kopu po predchádzajúcom faule brankára na prenikajúceho hráča. Štvrťhodinu pred koncom ešte z ďalšej penalty upravil na konečných 4:0 Dries Mertens. Celý zápas za hostí odohral slovenský stredopoliar Patrik Hrošovský.

 

 

Zo skupiny E sa teda z postupu tešili Liverpool a Neapol, Salzburg si zahrá ešte Európsku ligu a s európskymi súťažami sa lúči napokon Genk. 

 

Inter Miláno v zostave so slovenským obrancom Milanom Škriniarom potreboval proti FC Barcelona získať minimálne rovnaký počet bodov ako Dortmund v dueli so Slaviou. Barcelona nastúpila vzhľadom k istote postupu bez viacerých opôr na čele s Lionelom Messim či Luisom Suarézom. To, čo sa však odohralo na milánskom štadióne San Siro, bude Inter škrieť ešte dlho. Do vedenia poslal Barcelonu Peréz. Inter ešte stihol vyrovnať no v poslednej 10-minútovke dostali Taliani gól od 17-ročného Ansu Fatiho, ktorý spečatil výsledok stretnutia na konečných 2:1. 

 

 

Keďže však v druhom súbežne meranom zápolení vyhral Dortmund doma nad Sláviou Praha, dostal sa pred Inter na druhé miesto v skupne. Líder talianskej Série A sa tak tohto roku môže pokusiť ešte o triumf v Európskej lige, miliónová súťaž sa už preňho ale skončila. Slavia Praha podala v tzv. "skupine smrti" dobré výsledky aj napriek tomu, že skončila s 2 bodmi na poslednom mieste. Tie získala za remízu s Barcelonou a Interom Miláno. Častokrát však "zošívaní" odohrali vyrovnaný zápas, avšak trápili sa v koncovke. Skúsenejšie tými tieto chyby trestali, avšak český futbal sa na európskej scéne predviedol rozhodne v dobrom svetle. 

 

img

 

Skupina F teda spoznala tiež svojich postupujúcich. Stali sa nimi FC Barcelona a relatívne prekvapenie Borussia Dortmund. Inter Miláno spadlo aj s naším Milanom Škriniarom si túto sezónu zahrá "už len" Európsku ligu a Slavia Praha sa s "Európou" lúči. 

 

Olympique Lyon sa v G-skupine pridal k už postupujúcemu Lipsku, keď s ním remizoval 2:2. Domáci zmazali dvojgólové manko a postupový bod im zariadil v 82. minúte gólom Memphis Depay. Bundesligista viedol v polčase 2:0, penalty premenili Emil Forsberg i Timo Werner. Z hry vypadol Zenit Petrohrad. Ten prehral na ihrisku Benficy Lisabon 0:3 a skončil až štvrtý aj bez Európskej ligy. Slovenský krídelník Róbert Mak naskočil za Zenit v 89. minúte.

 

 

Skupina H priniesla ďalšie veľké prekvapenie z hľadiska postupujúcich mužstiev. Chelsea doma privítalo francúzsky Lille v zápase, kde Londýnčania museli naplno zabodovať. Po polčase a dvoch góloch v sieti Lille (Abrahám, Azpilicueta) sa už na Stamford Bridge pomaly oslavovalo, avšak prišiel nechytateľný zásah Loica Rémyho, ktorý na anglickej pôde kopol "angličák". Do konca stretnutia mohla Chelsea svoj náskok ešte zvýšiť, ale Michy Batshuayi z otočky mieril len nad bránu. Zápas vyhrala Chelsea 2:1. 

 

img

 

V druhom zápase tejto skupiny sa hralo aj v Amsterdame, kde vypredaná aréna povzbudzovala svoj Ajax proti nečakanému lídrovi skupiny z Valencie. Postup zo skupiny mali Holanďania vo vlastných rukách. Ajax podľa očakávania vyvíjal tlak, no bol to práve Rodrigo z Valencie, ktorému sa ako jedinému podarilo v tomto zápase streliť gól. Matematika bola neúprosná. Po víťazstve 3:0 z prvého zápasu v Španielsku stačila Ajaxu i remíza. Holanďania však v 24. minúte inkasovali a napriek hernej prevahe nedokázali odpovedať. Nepomohlo im ani vylúčenie Gabriela v 90.+3 minúte. Minuloročný semifinalista tak skončil už v skupinovej fáze. 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona