Sýrsky minister obrany má zakázaný vstup do EÚ

NETKY.SK • 2 August 2011, 13:47 • 2 min
Sýrsky minister obrany má zakázaný vstup do EÚ

Sýrsky minister obrany má zakázaný vstup do EÚ - Politika Sýrsky minister obrany generál Alí Habíb Mahmúd má oddnes zakázaný vstup do Európskej únie. Mahmúd je jedným z piatich ľudí, ktorých únia v rámci sankcií proti režimu prezidenta Bašára Asada zaradi

slovakia

left justify in out

img

Sýrsky minister obrany generál Alí Habíb Mahmúd má oddnes zakázaný vstup do Európskej únie. Mahmúd je jedným z piatich ľudí, ktorých únia v rámci sankcií proti režimu prezidenta Bašára Asada zaradila na zoznam neželaných osôb, informovala agentúra DPA.
      Sankcie sa po rozšírení týkajú 35 osôb. V prípade, že majú vklady v bankách v EÚ, tieto zmrazili.
      Po Asadovi, viceprezidentovi Farúkovi Šará a ministrovi vnútra Muhammadovi Ibráhímovi Šaarovi je Mahmúd štvrtým členom vlády na čiernej listine EÚ. Ministrovi obrany je pripisovaná hlavná zodpovednosť za brutálne zásahy armády proti protivládnym demonštrantom.
      Ďalšími osobami, o ktoré zoznam rozšírili, sú prezidentov synovec, dvaja vedúci oddelení tajnej služby a prezidentov brat Máhir Asad, ktorý okrem iného velí prezidentskej garde.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies