Zisk módneho domu Hugo Boss vlani vzrástol, tento rok počíta s jeho zrýchlením

NETKY.SK • 7 Marec 2019, 17:05 • 2 min
Zisk módneho domu Hugo Boss vlani vzrástol, tento rok počíta s jeho zrýchlením

BERLÍN - Nemecký módny dom Hugo Boss zaznamenal za minulý rok rast zisku a spoločnosť očakáva, že v tomto trende bude pokračovať aj v roku 2019, pričom rast by sa mal ešte zrýchliť.

slovakia

left justify in out

Hugo Boss uviedol, že za rok 2018 dosiahol čistý zisk 236 miliónov eur, čo v porovnaní s predchádzajúcim rokom znamená rast o 2,2 %. Napriek zvýšeniu zisku spoločnosť nesplnila očakávania trhov, ktoré počítali so ziskom na úrovni takmer 276 miliónov eur.

 

Upravený prevádzkový zisk EBITDA dosiahol 489 miliónov eur. Oproti predchádzajúcemu roku to znamená mierny pokles, keď za rok 2017 dosiahol upravený zisk EBITDA 491 miliónov eur.

 

img

 

Dôvodom boli podľa spoločnosti investície do ďalšieho skvalitnenia produktov a do digitalizácie jej obchodného modelu. Už v januári Hugo Boss oznámil vývoj tržieb. Tie sa v roku 2018 zvýšili o 2 % na 2,8 miliardy eur.

 

Čo sa týka tohto roka, spoločnosť očakáva rast tržieb na strednej až hornej úrovni jednocifernej škály. V prípade čistého zisku počíta Hugo Boss s rastom na hornej úrovni jednocifernej škály.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies