SASKA: Na školách chceme vytvoriť inovačné IT huby

NETKY.SK • 16 September 2023, 17:10 • 2 min
SASKA: Na školách chceme vytvoriť inovačné IT huby

Školy budú môcť podľa Gröhlinga zakladať školské firmy, v ktorých budú žiaci programovať aplikácie pre MHD, mesto, obec či kraj.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovensko nemá nerastné suroviny, ropu, more či obrovský turizmus. Máme ale šikovných ľudí a talenty.

 

Viac hodín IT

 

Podľa strany Sloboda a Solidarita (SASKA) dokáže Slovensko práve v IT oblasti najlepšie preraziť.


„Pôjde o základné školy, ktoré budú mať od prvého ročníka triedy zamerané na IT, robotiku či digitálne technológie. Toto zameranie bude podporené využívaním digitálnych učebníc či predmetmi, ako je obchodná angličtina,“ vysvetlil tímlíder SASKY pre školstvo Branislav Gröhling.

 

Programovanie aplikácií na školách

 

Cieľom je podľa neho dať tiež triedam k dispozícii hodinu IT navyše. „Odborníci z praxe budú
prinášať nové inovácie, spôsoby programovania a technológie. Na tieto hodiny by boli poskytnuté financie z ministerstva školstva,“ doplnil.



Školy tak budú môcť podľa Gröhlinga zakladať školské firmy, v ktorých budú žiaci programovať aplikácie pre MHD, mesto, obec či kraj. „Následne budú títo žiaci pokračovať na strednú školu v kraji zameranú na IT a potom na vysokú školu,“ povedal s tým, že SASKA chce podporovať inovácie a už od základnej školy rozvíjať talenty, ktoré na Slovensku máme. „Takto dáme mladým šikovným ľuďom šancu rozvíjať sa a uspieť na Slovensku,“ dodal Branislav Gröhling na záver.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: spravy.pravda.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies