Sýrske vzdušné sily úmyselne útočia na civilistov

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 10:25 • 2 min
Sýrske vzdušné sily úmyselne útočia na civilistov

DAMASK - Sýrske vzdušné sily uskutočňujú úmyselné ako aj nerozlišujúce útoky proti civilistom. Informuje o tom ľudskoprávna organizácie Human Rights Watch (HRW) vo svojej najnovšej správe.

slovakia

left justify in out

HRW podľa týchto údajov navštívila 52 miest v severozápadnej Sýrii, pričom zdokumentovala 59 neoprávnených útokov. Organizácia odhaduje, že pri nich zahynuli už tisíce civilistov a poukazuje na to, že ide o zásadné porušovanie medzinárodného práva. HRW tiež kritizovala Rusko a Čínu za to, že blokujú konkrétne konanie OSN proti Damasku. Medzi októbrom 2011 a júlom 2012 vetovali už obe krajiny tri rezolúcie navrhované Bezpečnostnou radou OSN. HRW poukazuje na to, že opatrenia OSN, ako napríklad cielené sankcie, zbrojné embargo či posunutie zločinov Medzinárodnému trestnému súdu, sú nevyhnutne potrebné. Ako uvádza, neoprávnené operácie sýrskeho režimu stoja za mnohými z vyše 70 000 obetí, ktoré si konflikt doteraz podľa odhadov OSN vyžiadal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies