Sýrska opozícia odmietla spolupracovať s Ruskom v boji proti IS

NETKY.SK • 25 Október 2015, 09:59 • 2 min
Sýrska opozícia odmietla spolupracovať s Ruskom v boji proti IS

BEJRÚT - Sýrska národná koalícia, zahŕňajúca aj Slobodnú sýrsku armádu (FSA), odmietla spolupracovať s Ruskom v boji proti organizácii Islamský štát (IS). Informovala o tom v sobotu panarabská televízia al-Arabíja.

slovakia

left justify in out

"Chce (Rusko) s nami spolupracovať a zároveň je oddané (sýrskemu prezidentovi Bašárovi) Asadovi," citovala televízia podplukovníka FSA Ahmada Saúda.


"Mali by ju (FSA) prestať bombardovať," dodal Samír Našár, člen Sýrskej národnej koalície.
Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov v sobotu uviedol, že Moskva je pripravená spolupracovať so sýrskou vlasteneckou opozíciou a poskytnúť leteckú podporu FSA. A to aj napriek tomu, že "nám neposkytujú informácie, kde sa podľa Američanov nachádzajú teroristi a kde vlastenecká opozícia", citovala Lavrova agentúra TASS.
Pretrvávajúci nesúhlas USA koordinovať svoju leteckú kampaň s Ruskom označil Lavrov za "veľkú chybu".
Šéf ruskej diplomacie taktiež zdôraznil potrebu usporiadania parlamentných a prezidentských volieb v Sýrii ako súčasť politického riešenia krízy.


Podľa Lavrova existuje nádej, že v dohľadnej budúcnosti dôjde k pokroku v politickom procese. Poznamenal, že už ďalšie krajiny začínajú lepšie chápať situáciu v Sýrii.


Ruské ministerstvo obrany v sobotu bilancovalo, že od začiatku operácie v Sýrii - od 30. septembra - uskutočnili 934 bojových letov a zničili 819 cieľov militantov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies