Svetový veľtrh Expo 2020 Dubaj otvoril brány pre verejnosť!

NETKY.SK • 1 Október 2021, 20:25 • 2 min
Svetový veľtrh Expo 2020 Dubaj otvoril brány pre verejnosť!

DUBAJ - Prvý svetový veľtrh, ktorý sa koná na Blízkom východe, vo štvrtok (30. septembra) večer otvorili veľkolepou úvodnou ceremóniou.

slovakia

left justify in out

Témou podujatia bola udržateľnosť a globálna spolupráca. V piatok sa brány veľtrhu otvorili pre širokú verejnosť. Informovala o tom agentúra Reuters. Emirát nachádzajúci sa na pobreží Perzského zálivu dúfa, že podujatie posilní miestnu ekonomiku tým, že do Dubaja pritiahne zhruba 25 miliónov návštevníkov.

 

Podľa Reuters sa mnoho krajín aj spoločností "teší na veľtrh", pretože ide o prvé veľké globálne podujatie otvorené pre návštevníkov z celého sveta od začiatku pandémie nového koronavírusu. Skutočným zámerom spoločností a vlád je však posilnenie obchodu a investícií.

 

 

Expo 2020 Dubaj bolo pre pandémiu o rok posunuté. Tamojšia vláda na príprave pracovala uplynulých 8 rokov. Odhadované náklady sa vyšplhali až k hranici 7 miliárd amerických dolárov. Celý areál bol postavený v púšti a má celkovú rozlohu 4,3 štvorcových kilometrov.

 

"Sme si celkom istí tým, že zvládneme situáciu okolo ochorenia COVID-19 a že návštevníkom pripravíme vzrušujúci program," vyhlásilo vedenie veľtrhu. Emirát pre Expo uvoľnil väčšinu obmedzení týkajúcich sa nového koronavírusu, ale nosenie rúšok v areáli podujatia je stále povinné.

 

Zároveň platí, že všetci návštevníci starší ako 18 rokov musia byť zaočkovaní alebo musia predložiť negatívny test. Expo Dubaj 2020 sa bude konať do 31. marca 2022 a predstavia sa na ňom pavilóny zo 192 krajín vrátane Slovenska.

 

Slovenský pavilón zatiaľ stále nie je hovotý pre niekoľkodňové meškanie. Ako uvádza ministerstvo hospodárstva, chyba sa stala na strane arabských dodávateľov. Predpokladá, že verejnosti bude sprístupnený najneskôr do polovice októbra. 

 

Súvisiaci článok: Zažije Slovensko hanbu na Expo v Dubaji? Výstava začína v piatok a náš pavilón stale nie je dokončený

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies