Nemecko odmieta akékoľvek rokovania s Ruskom

NETKY.SK • 13 Júl 2022, 15:20 • 2 min
Nemecko odmieta akékoľvek rokovania s Ruskom

BERLÍN - Rokovania s Ruskom v súčasnosti neprichádzajú do úvahy, uviedla nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková.

slovakia

left justify in out

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková pre magazín Stern uviedla, že akékoľvek rokovania s Ruskom sú nateraz vylúčené. „O čom môžete rokovať s niekým, kto nie je pripravený dohodnúť sa s Medzinárodným výborom Červeného kríža (MVČK) na evakuácii civilistov?" uviedla Baerbocková.

 

Prečítajte si aj: Skutok sa nestal? Súd zastavil trestné stíhanie Dobroslava Trnku!

 

img

 

 Šéfka nemeckého rezortu diplomacie zároveň odmietla výzvu vplyvných nemeckých osobností, ktoré v otvorenom liste žiadajú rokovania o okamžitom prímerí na Ukrajine.

 

"Keby som bola Ukrajinka, považovala by som tento list za naivný, znepokojujúci a arogantný," uviedla Baerbocková. "Aké právo má nemecký minister zahraničných vecí rozhodovať za Ukrajinu o tom, akej časti územia by sa mali vzdať a koľko miliónov ukrajinských občanov by sa malo podriadiť ruskej vláde?" povedala.

 

Mohlo by vás zaujímať: Školy pre žiakov so zdravotným znevýhodnením dostanú digitálne vybavenie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies