Viac ako 95 000 eur venovali Slováci v rámci kampane Pomoc pre Sýriu

NETKY.SK • 25 Január 2019, 09:43 • 2 min
Viac ako 95 000 eur venovali Slováci v rámci kampane Pomoc pre Sýriu

BRATISLAVA - Viac ako 95.000 eur darovali stovky slovenských súkromných darcov, ale aj rehoľných spoločenstiev či farností na pomoc v Sýrii. Zapojili sa tak do kampane Pomoc pre Sýriu, ktorú organizuje nadácia ACN Slovensko - Pomoc trpiacej Cirkvi.

slovakia

left justify in out

Cieľom kampane je podľa jej slov podpora tých oblastí života Sýrčanov, ktoré majú smerovať k čo najrýchlejšej stabilizácii krajiny a zabezpečeniu pokojnej budúcnosti.

 

"Vytrvalé modlitby a veľkodušnosť Slovákov sú veľkou psychickou podporou a nádejou pre Sýrčanov, ktorí zo srdca ďakujú za efektívnu a údernú pomoc a za Slovákov sa tiež modlia. Tak je nám Blízky východ ešte bližší," hovorí riaditeľka nadácie Martina Hatoková.

 

img

 

Od začiatku vojny podporila nadácia stovky humanitárnych, rekonštrukčných, štipendijných, terapeutických a pastoračných projektov v Sýrii v hodnote viac ako 30 miliónov eur.  V súčasnosti žije v Sýrii podľa Hatokovej 6,3 milióna vnútorne vysídlených osôb, približne 13,1 milióna ľudí závisí od humanitárnej pomoci, a zhruba 7 miliónov detí a mladistvých potrebuje pomoc v oblasti vzdelávania a každé štvrté dieťa bolo počas vojny zranené, pričom potrebuje zdravotnú starostlivosť.

 

 

Doplnila, že Slováci sa so záujmom zapojili do kampane rôznymi spôsobmi, ako napríklad účasťou v diskusiách a spoločných modlitbách so sýrskym arcibiskupom Antoinom Chahdom, ktorý v novembri 2018 navštívil sedem slovenských miest. Zapojili sa tiež reakciou na výzvu pápeža Františka, a to symbolickým zapálením sviece za mier v Sýrii.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies