Švento sa vrátil na trávniky

NETKY.SK • 2 Júl 2017, 09:56 • 2 min
Švento sa vrátil na trávniky

PRAHA - Slovenský futbalový reprezentant Dušan Švento sa po artroskopii kolena a polročnej absencii vrátil v sobotu na zelené trávniky. Tridsaťjedenročný ľavý obranca, respektíve krídelník nastúpil za Slaviu Praha v prípravnom zápase so Žilinou (4:0), keď odohral záverečných 30 minút.

slovakia

left justify in out

Švento, ktorý vynechal prakticky celé jarné ťaženie "zošívaných" za majstrovským titulom, si návrat na ihrisko dokonale užil. "Som rád, že som to zvládol. Najmä ma teší, že som si mohol otestovať koleno, v akom je stave po operácii. Nebolelo, tak dúfam, že to tak bude až do konca prípravy," uviedol pre portál iSport.blesk.cz.

 

Rodák z Ružomberka nahradil na ľavom kraji obrany Pera-Egila Floa, snažil sa byť aktívny, hýril pohybom. Pozitívne videl aj celkový dojem z hry českého majstra. "Myslím si, že sme predviedli dobrý výkon. Hrali sme pekný kombinačný futbal, dostávali sme sa do šancí, kompaktne sme bránili a súpera sme k veľa príležitostiam nepustili. Výsledok 4:0 je veľmi pozitívny a môžeme sa od neho odraziť a ďalej čerpať," poznamenal Švento.

 

Účastník EURO 2016 vo Francúzsku sa pochvalne vyjadril aj o nových posilách Slavie, do tréningu sa už zapojil turecký reprezentant Halil Altintop, pred sústredením v Rakúsku by sa mal k tímu pripojiť Portugalčan Danny. Švento sa už teší na účinkovanie v predkole Ligy majstrov a štart nového ročníka HET ligy. "Je dôležité, aby osobnosti dobre zapadli do mužstva a aby sme sa kvalitne pripravili na ostrý štart. Jedna vec je to, kto príde, ale na druhej strane je to, ako bude celkovo vyzerať obraz hry a tabuľka na konci ligy," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies