Šéfka polície: Štokholmská štvrť je už ako vojnová zóna

NETKY.SK • 9 December 2017, 10:00 • 2 min
Šéfka polície: Štokholmská štvrť je už ako vojnová zóna

Vrchná švédska štátna zástupkyňa Lise Tamm tvrdí, že štokholmské predmestie Rinkeby je ako vojnová zóna. Tamm, ktorá sa po Novom roku stane šéfkou jednotky bojujúcej s organizovaným zločinom, hovorí, že by bolo dobré hľadať inšpiráciu vo vojnou zmietaných krajinách, ako sú Kolumbia alebo San Salvador, pre nájdenie nových metód na riešenie rastúceho násilia vo švédskych no-go zónach.

slovakia

left justify in out

"Rinkeby je ako vojnová zóna. Keď tam zasahuje polícia, pracujú tak, ako by na mieste pracovala armáda," povedala.

 

Tamm potom no-go zónu prirovnala ku krajinám strednej Ameriky, ktoré museli v nedávnej minulosti riešiť obrovskú vlnu násilia gangov, píše server Stredoevropan.cz. "A potom som premýšľala, ako to urobili v Kolumbii, keď deportovali guerrilly FARC, ako to urobili v Salvadore, keď skončila vojna? Ako to robia v ostatných častiach sveta, kde sú problémy už dlhé roky? Je nejaké riešenie? Musíme premýšľať mino zavedené normy," povedala.

 

Tamm zdôraznila, že rastúca prítomnosť polície nestačí a že chce tiež navýšiť počet sociálnych pracovníkov a vládnych služieb. 

 

Policajt z Rinkeby Niclas Andersson s označením svojej štvrti za vojnovú zónu nesúhlasí, ale priznáva, že predmestie má vážne problémy. "Máme tu streľbu a zločiny gangov, ale označovať zo za vojnovú zónu, nie, s takým názvom nesúhlasím."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies