Švédska korunná princezná prezradila meno svojho novorodeného syna

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 13:21 • 2 min
Švédska korunná princezná prezradila meno svojho novorodeného syna

ŠTOKHOLM - Švédska korunná princezná Viktória a jej manžel, princ Daniel pomenovali svojho novorodeného syna Oscar Carl Olof. Chlapec zároveň získal titul vojvoda zo Skane. Na svojej oficiálnej webstránke o tom informoval kráľovský palác.

slovakia

left justify in out

Chlapček prišiel na svet v stredu večer v štokholmskej univerzitnej nemocnici Karolinska. Bábätko po narodení vážilo 3655 gramov a meralo 52 centimetrov. Pri pôrode bol prítomný aj Viktóriin 42-ročný manžel. Tridsaťosemročná princezná aj dieťa sú podľa dostupných informácií v poriadku. Pre Viktóriu a Daniela je to druhý potomok, keďže od 23. februára 2012 sú rodičmi dcéry Estelle.


Princezná Viktória sa so svojím manželom Danielom Westlingom, ktorý bol v tom čase jej osobným trénerom, dala dokopy v roku 2002. Dvojica sa zasnúbila v roku 2009 a v nasledujúcom roku sa zosobášila. Westlingovi následne udelili tituly princ a tiež vojvoda z Västergötlandu.


Viktória je švédskou korunnou princeznou a teda prvou v rámci nástupníctva na trón, na ktorom od roku 1973 sedí jej otec, švédsky kráľ Karol XVI. Gustáv. Švédsko ešte v roku 1980 pozmenilo ústavu tak, aby sa následníkom trónu automaticky stal prvý kráľovský potomok - bez ohľadu na pohlavie. Až dovtedy takýto nárok prislúchal výlučne mužským potomkom. Novonarodený princ je v nástupníctve na trón tretí v poradí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies