Ľudia si v Auschwitzi robia nevhodné fotografie, múzeum zakročilo

NETKY.SK • 25 Marec 2019, 13:40 • 2 min
Ľudia si v Auschwitzi robia nevhodné fotografie, múzeum zakročilo

Naozaj už ľudia stratili súdnosť?

slovakia

left justify in out

Pietne miesto Auschwitz nachádzajúce sa v poľskom meste Osvienčim zrejme nikomu nemusíme predstavovať. Ide o miesto, kde počas II. svetovej vojny prišlo o život viac ako milión Židov. Ako pripomenutie týchto otrasných udalostí z našej histórie sa tu teraz nachádza múzeum, ktoré každoročne navštevujú tisíce turistov z celého sveta. A veľmi radi sa tu fotia.

 

Fotografovanie v múzeu zakázané nie je, jeho vedenie sa spolieha na prirodzenú úctu návštevníkov. Ako sa však zdá, tá mnohým chýba. Instagram a iné sociálne siete sa neustále zapĺňajú fotografiami ľudí na neslávne známych miestach koncentračného tábora, kde vysmiati pózujú a očakávajú „lajky“ na svojich profiloch.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cracovia📌, Million Souls💫

Príspevok, ktorý zdieľa ✖️Silvia✖️ (@matas_silvia),

Múzeum sa rozhodlo verejne zakročiť a prostredníctvom svojho profilu na Twitteri oslovilo všetkých „pózerov“, o ktorých je reč. Pracovníci vytvorili koláž z fotografii ľudí fotiacich sa na koľajniciach smerujúcich do tábora smrti a v príspevku napísali: "Keď prídete do múzea Auschwitz, pamätajte, že ste na mieste, kde zahynulo viac ako milión ľudí. Rešpektujte ich pamiatku. Existuje veľa lepších miest, kde sa môžete naučiť balansovať na trati, ako pamiatka symbolizujúca deportáciu stoviek tisíc ľudí na istú smrť."

 

 

Je veľmi smutné, že takúto samozrejmú vec, akou je úcta k nevinným ľuďom zabitým zvráteným nacistickým režimom, treba zvlášť pripomínať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies