Švarný za Záhreb hrať nebude, klub angažoval Kanaďana Montadora

NETKY.SK • 12 August 2013, 11:52 • 2 min
Švarný za Záhreb hrať nebude, klub angažoval Kanaďana Montadora

ZÁHREB - Slovenský hokejový obranca Ivan Švarný si v novej sezóne nezahrá v tíme nováčika KHL Medveščaku Záhreb. Dvadsaťosemročný hokejista sa po tom, čo sa mu po uplynulej sezóne skončil kontrakt v Slovane Bratislava, dohodol na skúške práve s chorvátskym klubom, ale tá sa pre neho kontraktom neskončila.

slovakia

left justify in out

"Ivan Švarný je veľmi dobrý obranca, ktorý si tento rok zahral v slovenskej reprezentácii na majstrovstvách sveta a poslednú sezónu strávil v KHL. Verí, že stále patrí medzi najlepších šesť obrancov v tíme KHL. Chce dokázať, že nášmu klubu môže pomôcť v premiérovej sezóne v súťaži," uviedol pri jeho skúšobnom angažovaní pre oficiálnu stránku klubu jeho športový riaditeľ Aaron Fox. Jeho situácia sa však zmenila po tom, čo vedenie "medveďov" angažovalo 33-ročného kanadského obrancu Steva Montadora, ktorý v NHL odohral 614 zápasov a je aj držiteľom trofeje Calder Cup. "Steve je hráčom, ktorý hral desať rokov v NHL. V sezóne 2011/12 však utrpel otras mozgu. Teraz je už celkom v poriadku a tešíme sa z jeho príchodu do Záhrebu," vyjadril sa na margo novej akvizície Aaron Fox. Práve v súvislosti s angažovaním Montadora padla možnosť voľby na Ivana Švarného, ale aj na Švéda Emila Lundberga, ktorého stihol rovnaký osud. "Keďže sme podpísali kontrakt s Montadorom, rozhodli sme sa zrušiť skúšobný s Ivanom aj Emilom. Obaja hrali dobre a urobili všetko pre to, aby mohli zostať. Za čas strávený u nás im želáme všetko dobré," uviedol Fox. 

 

Švarný odohral uplynulú sezónu v drese Slovana Bratislava, za ktorý nastúpil na 44 zápasov a zaznamenal osem bodov (1+7). V play off pridal ďalšie tri zápasy a jeden gól. V minulosti pôsobil aj v Nitre, českých kluboch Litvínove a Třinci a má skúsenosti aj s nižšími zámorskými súťažami. Dvakrát sa predstavil aj na majstrovstvách sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies