Švajčiarsko začalo trestné stíhanie voči neznámym osobám kvôli útoku v Berlíne

NETKY.SK • 5 Január 2017, 08:24 • 2 min
Švajčiarsko začalo trestné stíhanie voči neznámym osobám kvôli útoku v Berlíne

BERN - Švajčiarska federálna prokuratúra so sídlom v Berne začala trestné stíhanie voči neznámym osobám v súvislosti s teroristickým útokom v Berlíne z 19. decembra.

slovakia

left justify in out

Vo vysielaní tamojšieho rozhlasu SRF to včera potvrdil hovorca prokuratúry André Marty s tým, že ide o podozrenie z podpory alebo z účasti na aktivitách zločineckej organizácie. Navyše je v hre aj porušenie zákazu členstva v teroristickej organizácii, akou je napríklad tzv. Islamský štát.

Trestné stíhanie sa začalo na základe podnetov zahraničných úradov, uviedli švajčiarske úrady. Tie vyšetrovanie úzko koordinujú s kolegami mimo Švajčiarska, povedal Marty, ktorý však odmietol uviesť akékoľvek podrobnosti.

Špekulácie o možných kontaktoch tuniského páchateľa berlínskeho útoku Anisa Amriho vo Švajčiarsku sa objavili v médiách už krátko po ňom, avšak vtedy sa nič konkrétne nezistilo.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies