Švajčiarov a Rooneyho čaká vo Wembley dôležitý zápas

NETKY.SK • 7 September 2015, 15:28 • 2 min
Švajčiarov a Rooneyho čaká vo Wembley dôležitý zápas

LONDÝN - Futbalistov Švajčiarska po heroickom sobotňajšom výkone doma so Slovinskom (3:2) v rámci kvalifikácie na budúcoročné majstrovstvá Európy čaká ďalší dôležitý zápas. Zverenci trénera Vladimira Petkoviča cestujú do Londýna, kde vo Wembley vyzvú hráčov Anglicka.

slovakia

left justify in out

Švajčiari po obrate 10 minút pred koncom duelu so Slovincami sú psychicky na koni, čo by chceli zúročiť aj proti Angličanom. Helvétom by prípadný bodový zisk výrazne pomohol k účasti na záverečnom turnaji ME. Na konte majú na druhom mieste v E-skupine momentálne 15 bodov, o päť viac než tretie Estónsko, ktoré v utorok hrá na pôde Slovinska (9 bodov). "Máme stále mladý tím. Chceme a budeme sa zlepšovať, aby sme boli pripravení na veľké turnaje. Keď sa dostaneme do rytmu, je len málo mužstiev, ktoré nás dokážu zastaviť," cituje portál 20min.ch obrancu Švajčiarska Stephana Lichtsteinera.

Angličania môžu hrať v utorok s pokojom na kopačkách, v sobotu si ako prví zabezpečili miestenku na budúcoročný šampionát. Duel sa však môže stať špeciálnym pre kapitána tímu Wayna Rooneyho. Útočník Manchestru United sa vyrovnal legendárnemu Bobbymu Charltonovi v počte gólov v národnom drese, obaja sú na méte 49. "Rekord by som chcel prekonať v utorok vo Wembley. Vzhľadom na tradíciu by to bolo skvelé. Je dôležité, aby sme zdolali Švajčiarov," uviedol Rooney. Vzájomný duel v Londýne sa v utorok začne o 20.45 h SELČ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies