Švajčiari vyšetrujú mrazivé VIDEO s rituálnou popravou v budove CERN-u

NETKY.SK • 18 August 2016, 18:45 • 2 min
Švajčiari vyšetrujú mrazivé VIDEO s rituálnou popravou v budove CERN-u

ŽENEVA - Vedenie Európskej organizácie pre jadrový výskum (CERN) dnes uviedlo, že začalo interné vyšetrovanie v súvislosti s "mystifikačným" videom nedávno natočeným v areáli tejto inštitúcie, ktoré zjavne napodobňuje rituálnu vraždu.

slovakia

left justify in out

Video, ktoré bolo nakrútené v jednej z budov CERN-u, zachytáva viacero osôb v dlhých čiernych plášťoch s kapucňami stojacimi na dvore. Jedna osoba, žena, si plášť zloží a ľahne si na zem. Potom k nej pristúpi iná osoba, ktorá ju zdanlivo dobodá. Kameraman následne škaredo zanadáva, obraz sa roztrasie a videozáznam skončí.

 

CERN na svojej oficiálnej webovej stránke videozáznam označil za "fikciu zobrazujúcu vykonštruovaný výjav". Uviedol tiež, že niektorí z jeho zamestnancov majú sklon preháňať to s vtipkovaním.

 

O prácu v tejto inštitúcii, ktorá disponuje najväčším a najvýkonnejším urýchľovačom častíc na svete - Veľkým hadrónovým urýchľovačom (LHC), majú záujem vedci z celého sveta, pripomenula agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies