Svadobná fotografia z trosiek Svetového obchodného centra našla po 13 rokoch majiteľa

NETKY.SK • 15 September 2014, 18:36 • 2 min
Svadobná fotografia z trosiek Svetového obchodného centra našla po 13 rokoch majiteľa

USA - Svadobná fotografia, ktorú našli v troskách Svetového obchodného centra po teroristických útokoch 11. septembra 2001 v New Yorku, našla po 13 rokoch svojho majiteľa.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak pomocou sociálnych sieti, keď Američanka Elizabeth Stringer Keefe snímku zverejnila na sociálnych sieťach. Hoci tak robila na každé výročie útokov, dúfajúc, že niekto rozpozná osoby na fotografii, podarilo sa to až minulý týždeň.

 

 

 

Na výzvu Keefe zareagoval v piatok 12. septembra Fred Mahe, ktorý bol jedným z hosťov svadby a na fotografii tiež pózuje.

Ako vysvetlil, snímka je zo sobáša jeho priateľov Christine a Christiana Loredo, ktorý sa konal pár mesiacov pred útokmi.

 

 

Fotografiu mal zavesenú na stene svojej kancelárie na 77. poschodí jednej zo zrútených budov. V deň útokov nebol v práci. 

„Je skvelé vedieť, že existujú ľudia, ktorí majú starosť o cudzincov. Dáva mi to dôveru v ľudstvo,“ povedala pre televíziu ABC teraz už 13 rokov vydatá Christine Loredo. Fotografiu má Keefe odovzdať Maheovi dnes. „Umožnili nám to práve ľudia z online komunity. Malé láskavé činy môžu mať veľký dopad,“ povedala profesorka pre portál Today.com 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies