Surovému nevyšiel návrat do materskej Banskej Bystrice

NETKY.SK • 18 Február 2015, 13:07 • 2 min
Surovému nevyšiel návrat do materskej Banskej Bystrice

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Surový sa po piatich rokoch vrátil do svojho materského klubu.

slovakia

left justify in out

V utorok nastúpil na duel 51. kola extraligy za Banskú Bystricu, ktorá hostila v šlágri Nitru. Návrat 33-ročnému útočníkovi nevyšiel podľa predstáv. Banskobystričania v priamom súboji o druhé miesto v tabuľke podľahli súperovi spod Zobora 2:3. "Nie som spokojný sám so sebou, teda s tým, ako som hral. Musíme sa ešte zosúladiť v útoku. Všetko sa iba začína, netreba hneď lámať palicu. Bol to môj prvý zápas. Treba sa predovšetkým pripraviť na play-off, aby to na konci súťaže bolo dobré," predostrel svoje pocity po úvodnom dueli za Banskú Bystricu v tejto sezóne Tomáš Surový, ktorý sa v útočnej formácii predstavil spolu s Michalom Handzušom a Michalom Hudecom: "Sú to vynikajúci hráči, ale súhra medzi nami v zápase proti Nitre viazla. Osobne som im ja vôbec nepomohol, takže musím zamakať. Nechcem robiť negatívne zámery, ideme do tvrdej práce."

 

Tomáš Surový sa po piatich rokoch predstavil nielen v drese svojho materského klubu, ale zároveň aj v najvyššej slovenskej súťaži. Počas tohto obdobia pôsobil výhradne iba v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Po utorňajšom extraligovom dueli si trúfol porovnať obe súťaže. "Je to trošku iný hokej ako v KHL. Extraliga má však dobré tempo, neviem, prečo ju každý podceňuje," uviedol Surový, ktorého banskobystrickí diváci na štadióne vrelo privítali transparentom: "Vitaj doma Tomáš!" 


"Ďakujem im za to. Škoda, že som ich nepotešil dobrým výkonom. Dúfam, že na konci sezóny budú so mnou spokojní, rovnako tak aj s našou hrou. Dôležité je, aby bol úspešný tím. Keď sa tak stane, budú aj fanúšikovia spokojní," prezradil banskobystrický odchovanec. 

 

Surového príchod pod Urpín sa upiekol na poslednú chvíľu. Verejnosť sa o jeho účinkovaní v materskom klube dozvedela počas derniérového dňa prestupového termínu. So Slovanom Bratislava absolvoval skúsený hokejista záverečný "trip" v Rusku, na Slovensko prišiel v nedeľu. V Banskej Bystrici sa objavil až v utorok na rannom rozkorčuľovaní. "Bolo to náročné, ale nemôžem sa tým uchlácholiť. Hodnotiť moje pôsobenie v Banskej Bystrici po prvom zápase by bolo predčasné, či už pozitívne alebo v tomto prípade negatívne. Musím sa najmä zosúladiť so systémom, spoluhráčmi a s ďalšími vecami. Nie je ničím neobvyklým, že človek príde do nového tímu a začiatok má rozpačitý. Treba sa z toho poučiť. Týmto zápasom sa nič nekončí, ale všetko sa iba začína," dodal Tomáš Surový.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies