Súperovi skoro odtrhol koleno, no ani to nestačilo: Adam Jakubík sa opäť vracia na Slovensko

NETKY.SK • 24 Júl 2023, 18:00 • 2 min
Súperovi skoro odtrhol koleno, no ani to nestačilo: Adam Jakubík sa opäť vracia na Slovensko

BRATISLAVA - Český MMA bojovník Adam Jakubík si naposledy pripísal prvú kariérnu porážku medzi profesionálmi. „Valašské Tornádo“ Jakubík síce v zápase niekoľkokrát pohrozil submisiou zo spodnej pozície, no Michal Duba všetky dokázal ubrániť. Naopak, sám ku koncu 2. kola Jakubíka uškrtil na RNC a uštedril mu tak prvé červené políčko. Teraz ho však čaká ďalší súboj 9. septembra na RFA 12. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

slovakia

left justify in out

Klzká krv hrala v neprospech

Do zápasu na RFA 11 v Bratislave išiel Jakubík ako dovtedy medzi profesionálmi nezdolaný. Aj keď v rámci EUROGOLD pyramídy na RFA 9 podľahol bývalému UFC bojovníkovi Torresovi, tento súboj bol oficiálne exhibícia. Rozhodujúci faktor zápasu s Michalom Dubom bol wrestling, v ktorom Jakubík svojmu súperovi nedokázal konkurovať.

Napriek tomu však bol niekoľkokrát veľmi blízko k ukončeniu. „Pri jednom pokuse som už cítil, že by som ten kneebar mohol utiahnuť, ale už som na to asi nemal fýzu. Navyše tá klzká krv hrala v môj neprospech,“ popísal po zápase na RFA 11. Prehra s Dubom ho mrzí predovšetkým preto, že v súboji ani zďaleka nepredviedol to, čo skutočne vie.

„Rozhodne som zápas nezvládol takticky a hneď som sa prispôsobil hre súpera,“ pomenoval najväčšiu príčinu jeho prehry. Michal Duba je totiž niekoľkonásobný majster Slovenska v zápasení a svoje skúsenosti z voľného štýlu implementoval do zápasu viac než aspekty, v ktorých mal byť dominantný Jakubík.

Kotol, ktorý z neho robí domáceho bojovníka

V rámci organizácie RFA sa Jakubík predstavil už dokopy trikrát na dvoch rôznych turnajoch. Všetky sa odohrali na Slovensku, čo bude naďalej platiť aj po galavečeri v Považskej Bystrici. „Ja som spokojný, mám to všetko cez kopec od nás z Valašska. Zároveň mám šťastie, že so mnou vždy dorazí aj kotol z Česka, takže som bol zatiaľ na každom galavečeri ako doma,“ pochvaľoval si český bojovník.

Jakubík je stále len na začiatku svojej kariéry a v MMA sa neustále snaží napredovať. „Teraz u mňa prevažuje asi tá zem s wrestlingom, ale snažím sa zo seba urobiť komplexného bojovníka,“ povedal pred RFA 12. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
RFA / Marek Nemček Foto: RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies