NHL: Blues vyrovnali finálovú sériu, Chára opäť nedohral po zásahu pukom

NETKY.SK • 4 Jún 2019, 07:08 • 2 min
NHL: Blues vyrovnali finálovú sériu, Chára opäť nedohral po zásahu pukom

ST. LOUIS - Hokejisti St. Louis Blues sa môžu tešiť z víťazstva vo štvrtom dueli finále play off NHL doma nad Bostonom Bruins 4:2 a vyrovnali stav série na 2:2.

slovakia

left justify in out

Hosťom nepomohla ani asistencia slovenského obrancu Zdena Cháru. Kapitán "medveďov" nedohral zápas po tom, čo ho v druhej tretine trafil do tváre puk po tečovanej strele Braydena Schenna a spôsobil mu krvavú ranu na ústach. Chára zamieril do šatne na ošetrenie, a hoci sa na začiatku tretej tretiny objavil na striedačke Bostonu s celotvárovým krytom, do hry už nezasiahol. V celom stretnutí tak odohral len osem a pol minúty. Najvyšší muž profiligy je smoliar finálovej série, podobne nedokončil ani prvý zápas, keď tesne pred koncom utrpel tržnú ranu na predlaktí takisto po nastrelení pukom. V zostave Bruins opäť chýbali aj jeho krajania brankár Jaroslav Halák a útočník Peter Cehlárik.

 

img

 

Hráči St. Louis prvýkrát v klubovej histórii vyhrali domáci zápas vo finálovej sérii o Stanleyho pohár, podarilo sa im to až na ôsmy pokus. Hrdinom "bluesmanov" bol Ryan O'Reilly, ktorý strelil dva góly domácich, vrátane víťazného z 51. minúty. Dvadsaťosemročný útočník ukončil osemzápasové strelecké suchoty, predtým naposledy skóroval 11. mája v prvom súboji finále Západnej konferencie proti San Jose. Séria sa za vyrovnaného stavu vracia späť do Bostonu, piaty zápas je na programe v noci na piatok (2.00 SELČ).

 

Blues nastúpili už aj s uzdraveným obrancom Vinceom Dunnom a útočníkom Oskarom Sundqvistom, ktorý si odpykal jednozápasový trest. Domáci mali výborný štart a už po 43 sekundách sa ujali vedenia zásluhou O'Reillyho, ktorý sa práve po strele Dunna zmocnil puku, obišiel bránku a pohotovo ho zasunul z druhej strany za Raska. Bruins sa dokázali rýchlo spamätať. V 10. min. ešte proti Acciariho strele zasiahol Binnington, no o štyri minúty neskôr už bolo skóre vyrovnané. Chára nahodil puk na bránku od ľavého mantinelu a nepokrytý Coyle ho dorazil do siete. Domáci ale pokračovali v nápore, v 16. min. im vrátil vedenie Tarasenko po dorážke Pietrangelovej strely.

 

img

 

Kým v prvej tretine sa hralo čisto a bez jediného vylúčenia, začiatok druhej rozkúskovali fauly a dvojminútové tresty. V 24. min. zostal na ľade ležať Chára, ktorého trafil zblízka do tváre puk po strele Schenna a nešťastnom teči hokejky slovenského beka. Na hracej ploche sa objavila krv a kapitán Bruins musel s ranou na ústach zamieriť do šatne na ošetrenie. Aktivita bola v ďalších momentoch na hokejkách "bluesmanov", Dunnova delovka lízla hornú žŕdku, následne Rask iba s námahou ustál brejk O'Reillyho, ktorý vyrazil dopredu vo vlastnom oslabení. Puk preskákal brankoviskom iba tesne vedľa žŕdky. V 35. min ale zaváhali v presilovke aj Blues, hostia podnikli rýchly protiútok a po strele Bergerona vyrovnal do odkrytej bránky obranca Carlo.

 

Blues vytrvalo búšili do súpera a odmeny sa dočkali v 51. minúte. Pietrangelovu strelu vyrazil Rask iba pred seba a pohotový O'Reilly doklepol puk do siete - 3:2. Bruins už nedokázali nájsť herný rytmus, v závere sa nevedeli dostať do tlaku, nepomohla im ani power play bez brankára. Naopak Schenn strelou do prázdnej bránky spečatil skóre na konečných 4:2.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies