MS v hokeji: Prehra s Českom nás odsunula na štvrté miesto v skupine A, vo štvrťfinále nás čakajú Američania

NETKY.SK • 1 Jún 2021, 18:54 • 2 min
MS v hokeji: Prehra s Českom nás odsunula na štvrté miesto v skupine A, vo štvrťfinále nás čakajú Američania

RIGA - Slovenskej hokejovej reprezentácii na majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige nevyšlo záverečné vystúpenie v základnej A-skupine podľa predstáv. Zverenci trénera Craiga Ramsayho totiž podľahli výberu Česka 3:7, pričom obaja súperi už mali istotu postupu do štvrťfinále play-off a nastúpili bez viacerých opôr.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slováci v siedmich dueloch na MS nazbierali 12 bodov, v tabuľke A-skupiny obsadili 4. miesto. Do vyraďovacej časti MS sa slovenský tím dostal po ôsmich rokoch.

 

 

Posledná pamätná výhra s Čechmi 
V 68. vzájomnom súboji oboch súperov sa zrodila 47 prehra Slovákov, doteraz dosiahli aj 14 víťazstiev a 7 duelov sa skončilo nerozhodne. Aj po utorku platí, že na MS slovenský tím zvíťazil nad českým výberom zatiaľ naposledy v semifinále šampionátu v Helsinkách 2012. Odvtedy na svetových šampionátoch Slováci prehrali Minsku 2014 a Kodani 2018.

 

img


Český tím bol v utorkovom súboji aktívnejší aj efektívnejší a zaslúžene získal tri body. Vyšiel mu úvod stretnutia a už od 29. sekundy viedol zásahom Filipa Zadinu.

 

MS v hokeji: Online zápas Slovensko - Česko

 

Vyjadrenia po zápase z obidvoch táborov

Martin Bučko (obranca SR, autor gólu): "Dnes sme robili veľmi veľa chýb, najmä v obrannom pásme. O tom to všetko bolo. Musíme na tento duel zabudnúť, dobre sa vyspať, v stredu absolvovať kvalitný tréning a pripraviť sa na štvrťfinále...Američania sú veľká výzva, no na tomto šampionáte už bolo veľa prekvapení, my sa vo štvrtok chceme postarať o ďalšie."

 

img


Marián Studenič (útočník SR): "Naďalej musíme hrať našu hru, aj vo štvrťfinále musíme hrať ako doteraz. Musíme hrať jednoducho, byť pred bránkou a strieľať tam puky. Hlavné bude zabudnúť na dnešok, dobre si oddýchnuť a byť pripravený na štvrťfinále."

Matěj Blümel (útočník ČR, autor gólu): "Do tohto duelu sme šli s tým, že bojujeme o miesto v zostave pre štvrťfinále. Chceli sme hrať tak, aby sme sa dobre pripravili na štvrtok. Chceli sme zvíťaziť a sme radi, že sa nám to podarilo."
 

img

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021 - Riga (Lot.) - A-skupina - utorok:

Slovensko - Česko 3:7 (0:2, 1:2, 2:3)
Góly: 27. M. Sukeľ (Faško-Rudáš), 49. Bučko (Holešinský, Buc), 59. Pospíšil (Cehlárik, Gachulinec) - 1. Zadina (Hájek, Moravčík), 16. M. Špaček (Zadina), 23. Radil (Šustr, Šulák), 40. Šulák (M. Špaček), 44. M. Stránský, 46. Blümel (M. Stránský, Moravčík), 60. Hájek

 

Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gouin (Kan.), Bruggeman - Gouin (obaja USA), Constantineau (Fr.)

 

Zostavy:
Slovensko: J. Hudáček (41. Húska) - Kňažko, Gernát, Nemec, Rosandič, Jánošík, Grman, Gachulinec, Bučko - Cehlárik, Slafkovský, Pospíšil - Krištof, Lantoši, Studenič - Kelemen, M. Sukeľ, Faško-Rudáš - Buc, Liška, Holešinský
Česko: Will - Hájek, Moravčík, Klok, Sklenička, Šustr, Šulák, D. Musil - Zadina, Chytil, Flek - Lenc, M. Špaček, M. Stránský - Radil, Hanzl, Smejkal - A. Musil, T. Zohorna, Blümel


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies