Vojna na Ukrajine zmení podobu Európy, vyhlásil Morawiecki

NETKY.SK • 10 Jún 2022, 19:09 • 2 min
Vojna na Ukrajine zmení podobu Európy, vyhlásil Morawiecki

VARŠAVA – Ruská vojna na Ukrajine zmení Európu a pravdepodobne aj celý svet, vyhlásil v piatok poľský premiér Mateusz Morawiecki. Správu priniesla tlačová agentúra PAP.

slovakia

left justify in out

Na varšavskom kongrese venovanom rozvoju Poľska a jeho úlohe v regióne Morawiecki povedal, že vojna na Ukrajine „nanovo určí podobu Európy a zrejme celého sveta“. Podľa poľského premiéra ruský prezident Vladimir Putin a Kremeľ „vydestilovali“ všetky najhoršie stránky novodobých dejín vrátane nacionalizmu, imperializmu a kolonializmu.

 

img

 

Morawiecki uviedol, že dejiny „sa ešte neskončili, naopak, odkrývajú nové a doteraz nepoznané karty“. „Také (karty), ktoré nás môžu doviesť k lepším časom, ale tiež k takým, ktoré sa môžu skončiť veľmi zle, veľmi tragicky,“ dodal poľský premiér.

 

img

 

V tejto súvislosti varoval, že „Európa sa musí zobudiť z geopolitického spánku, ak nechce pochovať svoju budúcnosť“. „Vyhráva ten, kto je pripravený priniesť obeť, kto má viac odhodlania a odvahy. Nejde len o technickú silu, technologickú prevahu a peniaze,“ upozornil Morawiecki s varovaním, že Západ by napriek prevahe v týchto oblastiach „mohol prehrať, pretože odhodlanie je na ruskej strane“.

 

Možno vás zaujme: V Moldave zmodernizujú desiatky vojenských vozidiel, uviedol Naď



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies