Sulík útočí na Pašku: Nekoná v medziach zákona

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 12:28 • 2 min
Sulík útočí na Pašku: Nekoná v medziach zákona

BRATISLAVA - Rozhodnutím zrušiť poslanecký klub SaS predseda parlamentu Pavol Paška prekročil svoje právomoci a nekonal v medziach zákona, myslí si predseda liberálov Richard Sulík.

slovakia

left justify in out

SaS si podľa jeho slov nechala vypracovať tri analýzy od ústavných právnikov, ktoré hovoria, že predseda národnej rady nemá kompetenciu zrušiť poslanecký klub pri poklese počtu jeho členov pod osem.

"Môžem len konštatovať, že toto bolo komunistom vždy blízke. Komunisti si vždy mysleli, že práve pre nich zákon neplatí. Preto si dovolil prezident takú nehoráznosť nevymenovať riadne zvoleného generálneho prokurátora alebo takisto pán Paška si teraz dovolil zrušiť klub i keď to nesmie. Bohužiaľ, v takej dobe žijeme. Môžeme len dúfať, že sa to po najbližších voľbách zmení," uviedol pred novinármi Sulík.

Zrušenie klubu pôsobenie SaS podľa Sulíka výrazne neovplyvní. "Pokračujeme ďalej v činnosti, budeme voličov presviedčať, že sme jediná skutočná opozícia voči Smeru-SD," dodal líder liberálov. 

SaS zvažuje, že Paškovo rozhodnutie napadne na ústavnom súde. "Na druhej strane toto nie je tá podstatná vec pre výkon politiky, to nie je podstatná vec, ktorá zníži nezamestnanosť a zlepší život na Slovensku. Pripúšťame preto aj možnosť, že to nenapadneme na ústavnom súde a budeme sa venovať veciam, ktoré pokladáme za dôležité a to je predkladanie riešení. To nám ide celkom dobre," uzavrel Sulík. 

Po odchode piatich členov skupiny okolo Jozefa Kollára z poslaneckého klubu SaS z 11 zákonodarcov zostalo v klube šesť členov. Podľa rokovacieho poriadku na vznik poslaneckého klubu treba aspoň osem poslancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies