Iskry a dym. Boeing s poruchou podvozku pristál v Istanbule na nose + VIDEO

NETKY.SK • 8 Máj 2024, 14:40 • 2 min
Iskry a dym. Boeing s poruchou podvozku pristál v Istanbule na nose + VIDEO

ISTANBUL - Nákladné lietadlo Boeing spoločnosti FedEx Airlines pristálo v stredu na letisku v Istanbule bez spusteného predného podvozku. Napriek tomu sa mu podarilo zostať na dráhe. Podľa tureckého ministerstva dopravy nedošlo pri núdzovom pristátí k žiadnym obetiam ani zraneniam.

slovakia

left justify in out

Posádka lietadla, ktoré letelo z parížskeho letiska Charlesa de Gaulla, informovala riadiacu vežu na letisku v Istanbule, že sa nepodarilo otvoriť podvozok. Lietadlo potom pristálo s pomocou navádzania z veže. Uviedlo to miestne ministerstvo vo vyhlásení.

Podľa agentúry Reuters záchranné a hasičské tímy vykonali potrebné prípravy na pristávacej dráhe pred pristátím lietadla a celá nehoda sa odohrala bez zranení alebo obetí. Ministerstvo neuvádza, prečo nebol podvozok vysunutý.
 
Pristávacia dráha, na ktorej nákladné lietadlo pristálo, bola dočasne vyradená z prevádzky. Normálna prevádzka pokračovala na ostatných pristávacích dráhach letiska, píše agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Ilustračné foto: Boeing spoločnosti FedEx / jetphotos.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies