Jeden z najznámejších módnych návrhárov na svete čelí ďalšiemu obvineniu zo sexuálneho napadnutia

NETKY.SK • 24 Február 2021, 16:29 • 2 min
Jeden z najznámejších módnych návrhárov na svete čelí ďalšiemu obvineniu zo sexuálneho napadnutia

Americký módny návrhárčelí ďalším obvineniam zo sexuálneho napadnutia.

slovakia

left justify in out

 

Ako informuje spravodajský portál BBC, 21-ročný Keaton Bullen, ktorý je študentom newyorskej Parsons School of Design, tvrdí, že ho Alexander Wang napadol v klube v roku 2019.

Podobné obvinenia voči 37-ročnému Wangovi sa začali na internete objavovať už pred štyrmi rokmi, pričom právnička Lisa Bloom podľa vlastných slov zastupuje už 11 mužov, ktorí ho obviňujú z nevhodného správania. Wang všetky tvrdenia rázne odmieta.

 



Bullen, ktorý mal vtedy 20 rokov, sa s Wangom stretol 24. augusta 2019 okolo 23:30 v newyorskom klube Fishbowl, kde bol s kamarátom. Pre BBC prezradil, že sa s návrhárom najprv bavili o spoločnej alma mater a neskôr ich Wang pozval k svojmu stolu, kde im ponúkol vodku a potom ich zavolal tancovať. V skorých ranných hodinách potom Wang údajne Bullena sexuálne napadol.

 

„Zrazu mi rozopol nohavice, strčil do nich ruky a pred kopou ľudí mi chytal penis," opísal Bullen, ktorý podľa vlastných slov úplne strnul a potom čo najrýchlejšie zmizol. Jeden z Wangových právnikov Paul Tweed podľa vlastných slov v súčasnosti čaká na zábery z bezpečnostnej kamery, ktoré by mali jeho klienta úplne očistiť.

 

img

Bullen podľa vlastných slov nechce proti Wangovi podniknúť právne kroky, no cítil povinnosť ozvať sa na podporu ďalších, ktorí tak urobili a označili ich za klamárov. Odmietol tiež zverejnenie svojej fotografie, pretože sa obáva, že by ho verejnosť obvinila zo snahy o upútanie pozornosti.

Vlani v decembri 26-ročný britský model Owen Mooney obvinil Wanga, že ho obchytkával v januári 2017 počas koncertu New Yorku. Ďalšie anonymné tvrdenia následne zdieľali aj módne instagramové účty @DietPrada a @ShitModelManagement.

 

 



Už pred štyrmi rokmi sa ozval aj 28-ročný Nick Ward, ktorý tvrdil, že ho Wang 10. septembra 2017 chytil v rozkroku v nočnom klube Brooklyn Mirage. Návrhár to odmieta, pričom tvrdí, že tam v tú noc ani nebol. Podobné zážitky opísala prostredníctvom sociálnej siete Facebook aj DJ-ka Gia Garrison a tiež David Casavant, ktorý je ďalším klientom Lisy Bloom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona