Sulík: Cestovanie vlakmi zadarmo je fackou všetkým, ktorí pracujú, či podnikajú

NETKY.SK • 22 Október 2014, 17:25 • 2 min
Sulík: Cestovanie vlakmi zadarmo je fackou všetkým, ktorí pracujú, či podnikajú

BRATISLAVA - Vládou schválené cestovanie zadarmo železničnou dopravou pre seniorov a študentov je podľa opozičnej strany SaS fackou strednej triede a všetkým ľuďom, ktorí na Slovensku pracujú, podnikajú a tvoria hodnoty.

slovakia

left justify in out

"Robert Fico (Smer-SD) systematicky žmýka podnikateľov a strednú vrstvu vyššími daňami i odvodmi, aby mohol zo spoločných peňazí bez škrupúľ podplácať neproduktívne skupiny obyvateľov, u ktorých na výmenu očakáva ich hlas," uviedol predseda SaS Richard Sulík v dnešnom stanovisku.
     

Načasovanie týchto "benefitov" má podľa liberálov jediný cieľ, a tým je podpora kandidátov Smeru-SD v komunálnych voľbách. "Už v minulosti premiér viackrát a bez akejkoľvek hanby oznámil občanom, že kandidáti Smeru-SD v regiónoch budú vládou zvýhodňovaní. Dnes k tomu pridáva priame úplatky pre seniorov a študentov," doplnil Sulík.
     

SaS nevidí žiaden dôvod na to, aby študenti mohli cestovať zadarmo na akejkoľvek trati a na akýkoľvek účel. "Kým zvýhodnenie cesty do školy by bolo aspoň pochopiteľné, takýto bianko cestovný lístok je nezmyselný, nesystémový a jednoznačne nespravodlivý," zdôraznil šéf liberálov. 
     

Namiesto toho, aby vláda mladých ľudí viedla k zodpovednosti za vlastné životy a zapájala ich do tvorby hodnôt pre spoločnosť, ide ich podľa neho rozmaznávať benefitmi a učiť ich závislosti od štátu. "To je mimoriadne nebezpečný postoj, ktorý sa v budúcnosti tejto krajine vráti ako bumerang," doplnil Sulík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies