Václav Havel na titulke časopisu Vogue CS

NETKY.SK • 13 November 2019, 11:51 • 2 min
Václav Havel na titulke časopisu Vogue CS

PRAHA - Pasta Oner, jeden z najvýznamnejších umelcov súčasnej českej scény, vytvoril obraz, ktorý sa dostal na titulnú stranu československého vydania módneho časopisu Vogue.

slovakia

left justify in out

"Robím to pre mladých ľudí," hovorí umelec Pasta Oner, ktorý prerobil prezidentský portrét bývalého československého prezidenta Václava Havla. Svojim dielom chcel zaujať mladú generáciu, k čomu využil trend objavujúci sa v súčasnej hiphopovej kultúre – tetovania na tvári.

 

 

Na Havlovej tvári umiestnil nápisy ako "Pravda a Láska," symboly mieru ale aj Havlov známy citát "Život je radostná spoluúčast na zázraku bytí." Na brade sa objavuje nápis "Svoboda", ktorý je identický s tetovaním jedného z najznámejších súčasných českých reperov Yzomandiasa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20:00

Príspevok, ktorý zdieľa Yzomandias (@yzomandias),

 

Časopis nadviazal spoluprácu s Onerom s cieľom priblížiť históriu Česka a Slovenska mladým ľudom, ktorí sa narodili po revolúcii. Presne 30 rokov po Nežnej revolúcii, zvolení prvého prezidenta a amnestiách spomínajú bratské krajiny na dobu, ktorá im predchádzala a odkaz Havla, ktorý im vtedy dodal nádej na lepšiu budúcnosť.

 

Časopis Vogue vydáva túto edíciu v limitovanom množstve, len 89 kusov. Každý kus má vlastné číslo, podpis autora a certifikát DSC Gallery, v ktorej je vydanie možné zakúpiť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Dělám to pro mladé lidi.“ Pasta Oner na další limitovanou obálku přepracoval Havlův prezidentský portrét. Chce oslovit mladou generaci, která ho nezažila. — “I did it for the young people.” Pasta Oner reworked Havel's presidential portrait for the next limited edition cover. He wants to reach a younger generation that might not know him so well. — #VOGUEcs #DecemberIssue #24thedition #VoiceOfChange #sametovarevoluce #LimitedCover #PastaOner #DSCGallery — Vytištěno bylo 89 kusů. Každý má vlastní číslo, podpis autora a certifikát DSC Gallery. — Limitované edice jsou k dostání v @dsc_gallery od 18. 11. 2019. Jedno vydání stojí 350 Kč. Koupíte-li si čtyři, zaplatíte 1 389 Kč. Prosincovou Vogue s Charllote a studenty si můžete objednat online. Link najdete v biu. — Autor: @pastaoner

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue Czechoslovakia (@vogueczechoslovakia),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies