Slovensko má záujem o prehĺbenie spolupráce medzi prokuratúrami Slovenska a Ruska

NETKY.SK • 9 August 2021, 10:10 • 2 min
Slovensko má záujem o prehĺbenie spolupráce medzi prokuratúrami Slovenska a Ruska

BRATISLAVA - Slovensko má záujem o prehĺbenie spolupráce medzi orgánmi prokuratúry Slovenskej republiky a Ruskej federácie.

slovakia

left justify in out

Uviedol to generálny prokurátor Maroš Žilinka po stretnutí s generálnym prokurátorom Ruskej federácie Igorom Viktorovičom Krasnovom, ktoré sa konalo v nedeľu 8. augusta. Obaja označili za obojstranne prínosné prehĺbenie spolupráce v boji proti organizovanému a nadnárodnému zločinu, terorizmu, drogovej kriminalite a extrémizmu, v oblastiach efektívneho vykonávania právnej pomoci v trestných veciach a extradície, ochrany ľudských práv a slobôd a ochrany verejného záujmu.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Žilinka zatiaľ nepodal návrh na konanie voči Lipšicovi

Vyzdvihli tiež pokrok v oblastiach vzdelávania, zvyšovania kvalifikácie, konzultácií a výmeny informácií a praktických skúseností v oblasti právnej vedy. „Som presvedčený, že osobná komunikácia so zahraničnými partnermi je kľúčom k dosiahnutiu spoločného cieľa,“ povedal Žilinka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies