Sudca rozšíril kritériá na udelenie vstupných víz do USA: Medzi blízkych príbuzných musia patriť aj starí rodičia

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 10:05 • 2 min
Sudca rozšíril kritériá na udelenie vstupných víz do USA: Medzi blízkych príbuzných musia patriť aj starí rodičia

HONOLULU - Federálny sudca v americkom štáte Havaj vo štvrtok rozhodol, že administratíva prezidenta Donalda Trumpa musí rozšíriť zoznam výnimiek pre žiadateľov o vstupné víza zo šiestich, prevažne moslimských krajín.

slovakia

left justify in out

V inštrukciách vydaných americkým ministerstvom zahraničných vecí k upravenému dekrétu, ktorého časti začali platiť 29. júna, sa uvádza, že noví žiadatelia zo spomínaných šiestich krajín musia preukázať, že v USA už žije ich blízky príbuzný - rodič, manžel, dieťa, dospelý syn alebo dcéra, zať, nevesta alebo súrodenec.

 

Podľa sudcu okresného súdu Derricka Watsona je takáto definícia rodinných vzťahov príliš úzka a zoznam by mal zahŕňať aj prarodičov, vnúčatá, švagrov a švagriné, strýkov, tety, netere, synovcov a bratrancov.

 

Žiadosť o rozšírenie zoznamu podal štát Havaj. "Zdravý rozum napríklad hovorí, že blízki rodinní príslušníci zahŕňajú aj starých rodičov. Starí rodičia sú rozhodne príkladom blízkych rodinných príslušníkov," uviedol Watson vo svojom rozhodnutí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies