Kotleba sa pokúsil obesiť v cele ako Lučanský. Vraví, že určite nešlo o samovraždu

NETKY.SK • 2 Február 2021, 09:41 • 2 min
Kotleba sa pokúsil obesiť v cele ako Lučanský. Vraví, že určite nešlo o samovraždu

BRATISLAVA - Zhruba osem hodín trvala previerka špeciálnej komisie zriadenej na vyšetrenie okolnosti úmrtia policajného exprezidenta Milana Lučanského v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove.

slovakia

left justify in out

Podľa bývalej ministerky vnútra a členky strany Hlas - Sociálna demokracia (Hlas-SD) Denisy Sakovej ich odpovede vniesli väčšie svetlo do niektorých nejasností. „Naopak, niektoré odpovede si trochu navzájom odporovali, a preto sme vyžiadali ešte od pána riaditeľa ďalšie veci, ktoré chceme mať ako podklad pre komisiu. Dohodli sme sa, že si ich najprv naštudujeme v Bratislave a následne sa rozhodne, či opätovne prídeme sem do Prešova do väznice a budeme sa ďalej pýtať, alebo prostredníctvom videokonferencie s technikom sa baviť o tom, čo sa stalo. Takže ešte máme veľa práce pred sebou,“ skonštatovala Saková.

 

 

Podľa Juraja Krúpu (OĽaNO) si vďaka výpovediam urobili ucelenejší obraz o udalostiach z 9. a 29. decembra. „V podstate odpovedali všetci 'unisono'. Všetky odpovede dávali zmysel a zhodovali sa s materiálmi, ktoré tu máme. Vždy môžete nájsť detail, ktorý vám nemusí sedieť, ale to sú detaily, ktoré neovplyvňujú celú situáciu takým zásadným spôsobom, aby sme mohli spochybniť to, čo sa tam v skutočnosti udialo,“ skonštatoval. 

 

Dnes sa definitívne potvrdilo, že prvá udalosť z 9.12. nebol pokus o samovraždu. Tí, ktorí verziu o takomto...

Uverejnil používateľ Marian Kotleba Pondelok 1. februára 2021

 

Marián Kotleba (ĽSNS) má však vlastný záver. Na jeho profile na sociálnej sieti povedal, že keď bol v Lučanského cele, spravil si vlastnú rekonštrukciu prípadu. "V rámci pokusu o rekonštrukciu situácie som sa pod dohľadom členov komisie a príslušníkov ZVJS pokúsil upevniť väzansku teplákovú bundu na postel tak, ako ju našli príslušníci ZVJS, a následne sa na ňu "zavesiť". Vydržal som tak možno 15 sekúnd v podstate bez problémov, trochu ma bolel krk," tvrdí Marián Kotleba.  

 

Podľa jeho slovho  prekvapilo, že z výpovedí zamestnancov väznice vyplynulo, že orgány činné v trestnom konaní si dodnes nevyžiadali zdravotnú dokumentáciu a neboli vypočutí zdravotníci. Dnešné zistenia komisie podľa poslanca potvrdili, že zásah príslušníkov Zboru justičnej a väzenskej stráže pri nájdení Lučanského bol vykonaný dobre a že incident z 9. decembra nemohol byť podľa Kotlebu pokusom o samovraždu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies