Súd zbavil Berlusconiho obvinení z daňového podvodu a sprenevery

NETKY.SK • 19 Október 2011, 02:07 • 2 min
Súd zbavil Berlusconiho obvinení z daňového podvodu a sprenevery

Súd zbavil Berlusconiho obvinení z daňového podvodu a sprenevery

slovakia

left justify in out

img

Milánsky súd oslobodil dnes talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho od obvinení z daňového podvodu a sprenevery vo výške desiatok miliónov eur v súvislosti s jeho súkromnou televíznou spoločnosťou Mediaset.

V prípade nazvanom Mediatrade existovalo podozrenie, že došlo k podvodu pri predaji filmových práv spoločnosťou Mediaset. Berlusconi obvinenia neustále popieral.

Súd však vzniesol obvinenie voči Berlusconiho najstaršiemu synovi Pierovi Silviovi, riaditeľovi spoločnosti Mediaset Fedelemu Confalonierimu a deviatim ďalším obžalovaným. Proces by sa mal začať 22. februára. Prokuratúra sa podľa zdrojov zo súdu odvolá proti rozhodnutiu zbaviť Berlusconiho obvinení.

"Vždy sme hovorili, že nedošlo k žiadnemu previneniu a že Berlusconi s tým nemá nič do činenia," vyhlásil premiérov právnik Niccolo Ghedini. "Je to dosť zriedkavé rozhodnutie... avšak napriek tomu si naďalej myslíme, že milánski sudcovia Berlusconiho prenasledujú," dodal.

Taliansky premiér naďalej čelí obvineniam v troch aktívnych procesoch na milánskom súde. V dvoch prípadoch je obvinený z korupcie a daňových podvodov súvisiacich s jeho mediálnym impériom, v treťom z toho, že platil za sex s neplnoletou prostitútkou a zneužil svoju moc, aby to zatajil. Berlusconi všetky obvinenia popiera.

Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies