Lengvarský ohlásil nový režim OP plus. Kde bude platiť?

NETKY.SK • 11 Január 2022, 15:40 • 2 min
Lengvarský ohlásil nový režim OP plus. Kde bude platiť?

BRATISLAVA - Na vysokorizikové podujatia, ako sú svadby či oslavy, by sa mal od 19. januára vzťahovať nový režim OP plus. Na podujatí by sa tak mohla zúčastniť len osoba s tromi dávkami očkovania proti ochoreniu COVID-19, osoba, ktorá ochorenie prekonala alebo človek s dvoma dávkami vakcíny a s testom. V relácii TV Markíza Na telo Plus to uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Niekde budú stačiť dve dávky očkovania, pri vysokorizikových aktivitách už bude potrebný aj test. Tretia dávka alebo test k očkovaniu bude potrebný v prípade účasti na svadbách, karoch, oslavách, plesoch,“ vymenoval minister.

 

img

 

Režim OP plus by sa mal vzťahovať aj na prevádzku hotelov či organizáciu niektorých športových podujatí. Pre deti by mal postačovať test, ktorý absolvujú v školách.

 

Prečítajte si tiež: Nežiaduce účinky po očkovaní majú tisíce Slovákov. Aké najčastejšie?

 

Zrušiť by sa mali aj farby v súčasnom COVID automate. „Pri dnešnom rýchlom vývoji by sme zo zelenej do čiernej farby okresov prešprintovali za dva týždne,“ vysvetlil Lengvarský.

 

img

 

Zmeny by sa mohla dočkať aj karanténa, ktorá v súčasnosti trvá desať dní. „Ak by hrozili vysoké výpadky zamestnancov, budeme dĺžku karantény prehodnocovať. Tá sa však bude odvíjať od očkovacieho statusu,“ naznačil šéf rezortu. Najkratšia karanténa, zrejme trojdňová, by sa týkala osôb s troma dávkami vakcíny.

 

Možno vás zaujme: ZDRAVIE Kam zmizli počas pandémie ľudia s chronickou obštrukčnou chorobou pľúc?

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies