Súd v Jaroslavli o leteckej tragédii pokračuje koncom januára

NETKY.SK • 16 Január 2015, 17:02 • 2 min
Súd v Jaroslavli o leteckej tragédii pokračuje koncom januára

JAROSLAVĽ - Súd v meste Jaroslavľ odročil pojednávanie o leteckom nešťastí hokejistov tímu KHL Lokomotiv Jaroslavľ zo septembra 2011.

slovakia

left justify in out

Pokračovanie procesu je naplánované na 26. januára. V piatok sudca vypočul piatich svedkov, štyria z nich pracovali na miestnom letisku TunJAROSLAVĽ 16. januára (SITA) - Súd v meste Jaroslavľ odročil pojednávanie o leteckom nešťastí hokejistov tímu KHL Lokomotiv Jaroslavľ zo septembra 2011. Pokračovanie procesu je naplánované na 26. januára. V piatok sudca vypočul piatich svedkov, štyria z nich pracovali na miestnom letisku Tunošna. Podľa niekdajšieho šéfa letiska Olega Kočanova pred odletom stroja, na palube ktorého zahynul takmer kompletný hokejový tím vrátane slovenskej legendy Pavla Demitru, neprebehlo váženie batožiny.

 

Ako je známe, vyšetrovanie preukázalo, že motory lietadla Jak-42 pri osudnom štarte pracovali na plný výkon, no štartovacia rýchlosť bola nedostatočná. Podľa správy expertov piloti stroja mimovoľne brzdili, lietadlo nedosiahlo potrebnú rýchlosť a havarovalo. ošna. Podľa niekdajšieho šéfa letiska Olega Kočanova pred odletom stroja, na palube ktorého zahynul takmer kompletný hokejový tím vrátane slovenskej legendy Pavla Demitru, neprebehlo váženie batožiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies