Súd v Düsseldorfe nariadil palubnému personálu Lufthansy, aby prerušil štrajk

NETKY.SK • 11 November 2015, 08:07 • 2 min
Súd v Düsseldorfe nariadil palubnému personálu Lufthansy, aby prerušil štrajk

BERLÍN - Súd v nemeckom Düsseldorfe dnes nariadil palubnému personálu leteckej spoločnosti Lufthansa, aby dočasne prerušili štrajk. Ale toto rozhodnutie sa týka len personálu v Düsseldorfe a vzťahuje sa len na dnešný deň. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa súdu štrajkujúci personál totiž jasne nenaformuloval svoje požiadavky. Odborový zväz UFO (Nezávislá organizácia palubných sprievodcov), zastupujúci letové posádky, zvolal štrajk na troch najväčších nemeckých letiskách: vo Frankfurte nad Mohanom, v Mníchove a Düsseldorfe. Štrajk sa začal v piatok 6. novembra a podľa očakávania má trvať týždeň, teda do piatka 13. novembra.

 

Odborová organizácia chce štrajkom zabezpečiť pre 19.000 svojich členov výhodné finančné podmienky v prípade, že odídu do predčasného dôchodku. Odbory vedú širší spor o kolektívnej zmluve s Lufthansou, ktorá sa pokúša znížiť náklady. Podľa súdu však zväz UFO jasne nenaformuloval svoje požiadavky v otázke veku či doby poberania predčasného dôchodku.

 

Lufthansa dnes pre štrajk zrušila 126 diaľkových a desať kratších letov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies