LM: Manchester City zdolal Paríž, Inter po 10 rokoch v osemfinále

NETKY.SK • 25 November 2021, 12:05 • 2 min
LM: Manchester City zdolal Paríž, Inter po 10 rokoch v osemfinále

MANCHESTER – V odvetnej bitke dvoch najbohatších tímov planéty vyhral Guardiolov Manchester. Inter sa po 10 rokoch prebojoval do vyraďovacej fázy LM.

slovakia

left justify in out

City otočilo zápas a zaistilo si prvé miesto v skupine A

Citizens v stredajšom šlágri proti PSG v prvom polčase svojho súpera dostali pod tlak, hostia však obetavo bránili a vrhali sa do striel. po centri Bernarda Silvu si dal Ander Herrera takmer vlastný gól, no Keylor Navas pohotovo zasiahol. Do druhého polčasu vstúpil Parížania aktívnejšie a v 50. minúte sa ujali vedenia zásluhou Kyliana Mbappeho, ktorý prekonal Edersona strelou medzi nohy. Domáci však v záverečnej polhodine otočili nepriaznivý vývoj. Po dorážke vyrovnal Sterling a v 77. minúte sa po sklepnutí od Bernarda Silvu presadil Jesus.

 

 

Inter je späť!

Inter bol od začiatku duelu do Šachtarom aktívnejší. V 12. minúte mohol otvoriť skóre Nicolu Barella, v dobrej pozícii však prestrelil bránku. V 24. minúte síce skončila strela Ivana Perišiča v sieti, gól však neplatil pre ofsajd. Dve príležitosti Džeka zneškodnil výbornými zákrokmi Anatolij Trubin V úvode druhého polčasu Interu neuznali ďalší gól, keď rozhodca usúdil, že Lautaro Martinez si pri akcii pomohol faulom.

 

V 61. minúte sa však už domáci fanúšikovia dočkali. Džeko sa dostal k odrazenej lopte a prudkou strelou prekonal Trubina. Bosniansky kanonier bol pri chuti a v 67. minúte zvýšil na 2:0, keď zostal osamotený na zadnej žrdi. Hostia mohli v závere znížiť, Dodo však trafil iba žrď.

 

 

AC s prvou výhrou od roku 2013/2014

Milánske AC stredajšou výhrou na pôde Atletica Madrid poriadne zamotalo poradie v skupine B, o jediný gól zápasu sa postaral v 87. minúte brazílsky hráč Junior Messias. Napriek katastrofálnemu začiatku si Milánčania stále môžu vybojovať postup zo skupiny, potrebujú vyhrať nad Liverpoolom a budú dúfať v zaváhanie Porta s Atleticom.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies