Koniec Messiho v Barcelone znamená boj na prestupovom trhu! Ktorý klub má najväčšie šance?

NETKY.SK • 6 August 2021, 19:39 • 2 min
Koniec Messiho v Barcelone znamená boj na prestupovom trhu! Ktorý klub má najväčšie šance?

BARCELONA - Pre argentínskeho futbalistu Lionela Messiho sa skončila barcelonská životná kapitola. Aspoň jej športová časť. Dlhoročný líder "blaugranas" nebude pokračovať v kariére v drese klubu, v ktorom pôsobil od detstva a ako líder ho priviedol k množstvu domácich a medzinárodných úspechov.

slovakia

left justify in out

Organizácii z Camp Nou sa už dlhšie nedarí vyriešiť ekonomické problémy nahromadené v ostatných rokoch a neschopnosť udržať si 6-násobného najlepšieho svetového futbalistu je iba logickým vyústením situácie. Po štvrtkovom oficiálnom oznámení FCB, že Messi už nebude súčasťou 26-násobného španielskeho šampióna, sa okamžite vynorili špekulácie, kde by mohol Messi od najbližšej sezóny 2021/2022 pôsobiť. 

Ako uvádza web španielskeho denníka Marca, Messiho prvou voľbou je anglický majster Manchester City. Dôvod je jasný. Hlavným trénerom mužstva je tam už niekoľko sezón Španiel Pep Guardiola, s ktorým Argentínčan zažil niekoľko úspešných rokov v Barcelone. Petrodolármi napumpovaní "Citizens" by nemali mať problém s pokrytím Messiho mzdy, no rozpočet na tohoročné letné transfery sa začína dosť skresávať.

 

img

 

Klub čerstvo vynaložil približne 100 miliónov libier na Jacka Grealisha z Aston Villy a zaujíma sa taktiež o kapitána anglickej reprezentácie Harryho Kanea z Tottenhamu Hotspur, čo by mohlo skomplikovať prípadný Messiho presun na Etihad Stadium.

Tromfom v prípade Manchestru City by mohla byť skutočnosť, že by Messimu vedeli ponúknuť dva roky v Guardiolovom tíme, pričom následne by sa mohol presunúť za Atlantik dohrať kariéru v tíme Major League Soccer FC New York City, ktorý má rovnakého majiteľa ako tím z britských ostrovov.

 

img


Ďalším klubom, ktorý by mohol Messimu splniť jeho požiadavky, je francúzsky Paríž St. Germain podporovaný katarským kapitálom. Tím spod Eiffelovky bol najväčším favoritom na získanie Messiho v čase, keď boli jeho väzby s Barcelonou v najhoršom bode. Keď sa však objavili správy, že Messi sa blíži k predĺženiu kontraktu s FCB, záujem PSG opadol.

Ak by sa v Paríži rozhodli, že skúsia získať Messiho, pre splnenie finančných pravidiel fair-play by museli takmer s určitosťou uvoľniť minimálne jednu z najväčších hviezd. Messi by tak paradoxne mohol nasmerovať Kyliana Mbappého k večnému rivalovi Barcelony - do Realu Madrid. Zvlášť, keď Mbappé deklaruje, že nechce predĺžiť končiaci sa kontrakt so St. Germain.

 

img

 

Rovnako ako v prípade Manchestru City, aj v súvislosti s PSG by sa mohol objaviť veľký problém. A tým sú dane. Ak by sa klub z Parku princov rozhodol dať Messimu 30-miliónový plat, vzhľadom na francúzsku daňovú legislatívu by na hráča musel ročne vynaložiť až 70 miliónov eur.

Ako menej pravdepodobné varianty denník Marca uvádza Messiho presun do Manchestru United, prípadne talianskeho Juventusu Turín. Pripomína, že predovšetkým spojenie s druhým menovaným klubom by predstavovalo splnenie priania pre milióny futbalových fanúšikov snívajúcich o ofenzívnej spolupráci Cristiana Ronalda a Lionela Messiho.

 

img

 

Obratom však dodáva, že tento "hollywoodský scenár" naráža na finančnú situáciu v Juventuse, i keď ho úplne nemožno vylúčiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies