Súd sa vyhosteného Volodymyra Yegorova nedočkal

NETKY.SK • 1 Október 2013, 10:31 • 2 min
Súd sa vyhosteného Volodymyra Yegorova nedočkal

TRNAVA - Hlavné pojednávanie s Volodymyrom Yegorovom dnes Okresný súd v Trnave odročil na 12. novembra, Ukrajinec obžalovaný zo zorganizovania vraždy spolumajiteľa erotického salónu Dallas v Galante naň neprišiel.

slovakia

left justify in out

Nedal ani súhlas na pojednávanie bez jeho prítomnosti, súd tak nemohol konať. Slovensko Volodymyra Yegorova pred dvoma týždňami cez hraničný priechod Vyšné Nemecké vyhostilo na Ukrajinu. Podľa jeho advokáta Juraja Baláža rozhodnutie o vyhostení platí do roku 2015.

Baláž potvrdil, že s klientom je v kontakte, pre krátkosť času však ešte nemá jeho stanovisko k ďalšiemu postupu v tomto prípade. Obžalovaný bol na Slovensku väzobne stíhaný v rôznych prípadoch od júna 2002. Právoplatne odsúdený bol len za legalizáciu príjmov z trestnej činnosti, ktorá súvisela s vývozom kradnutých áut. Trest si už odsedel vo výkone väzby. Ústavný súd SR v júli tohto roku uznal, že v prípade Volodymyra Yegorova bolo porušené základné právo na osobnú slobodu, garantované ústavou. Okrem toho bolo porušené aj jeho právo na slobodu a bezpečnosť podľa Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Krajský súd v Trnave na základe tohto nálezu prepustil Volodymyra Y. 17. septembra z väzby, o dva dni neskôr ho Slovensko vyhostilo na Ukrajinu. 

Verdikt o administratívnom vyhostení padol v júli 2010 po tom, ako bratislavský krajský súd potvrdil pre Volodymyra Yegorova štvorročný trest za legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. Je to jediný prípad, v ktorom bol Volodymyr Yegorov u nás právoplatne odsúdený. Krajský súd v Bratislave rieši kauzu, v ktorej je obžalovaný z piatich vrážd. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies