Minister Mikulec podá na vláde návrh na odvolanie Adriána Sz.

NETKY.SK • 8 Jún 2021, 18:00 • 2 min
Minister Mikulec podá na vláde návrh na odvolanie Adriána Sz.

BRATISLAVA - Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) v stredu 9. júna na rokovanie vlády predloží návrh na odvolanie riaditeľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Adriána Sz.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je začatie trestného stíhania a vznesenie obvinenia vo veci pokračovacieho zločinu zneužívania právomocí verejného činiteľa a zločinu prijímania úplatku.

 

img


Túrosová podotkla, že Adrián Sz. je v súčasnosti na základe personálneho Mikulcovho rozhodnutia dočasne pozbavený výkonu štátnej služby. Všetky úkony spojené s plnením úloh a činnosťou ÚIS má na starosti poverený služobný funkcionár tohto úradu.

 

"Súvisiace rozhodnutia boli prijaté v súlade so zákonom o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru," ozrejmila.

Koaličný poslanec a člen parlamentného výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť Peter Pčolinský (Sme rodina) pre spravodajský portál Webnoviny.sk povedal, že ak Mikulec podá návrh na odvolanie, tak sa poradia v rámci hnutia Sme rodina. Priznal, že v tejto chvíli nevie uviesť, ako k danej veci pristúpia.

 

img

 

"Nepoznám obvinenia, len tie, ktoré boli medializované. Uvidíme, akým spôsobom bude návrh zdôvodnený," povedal s tým, že z médií má len strohé informácie, z ktorých nemôže robiť predčasné závery. Ďalší člen výboru a poslanec koaličnej strany Za ľudí Ján Benčík plánuje návrh ministra vnútra rešpektovať.

Bývala ministerka vnútra Denisa Saková (Hlas-SD), ktorá je tiež členkou výboru, pre Webnoviny uviedla, že Adriána Sz. pozná ako poctivého policajta. "Pripomínam, že bol menovaný do funkcie na základe dvojstupňového výberového konania, ktoré sa uskutočnilo v roku 2019. Prešiel aj branno-bezpečnostným výborom parlamentu," ozrejmila s tým, že za neho hlasovalo zhruba deväť poslancov.

 

img


Riaditeľa ÚIS Adriána Sz. polícia zadržala 3. júna v súvislosti s obvinením z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupčnú trestnú činnosť. Tá mala spočívať v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne 20-tisíc eur. V danej veci sú celkovo obvinené tri osoby, okrem Adriána Sz. aj bývalí policajti Bernard S. a Marián K.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies