Súd odsúdil na tri roky väzenia dvojicu zlodejov z Banskej Bystrici

NETKY.SK • 12 Január 2017, 15:32 • 2 min
Súd odsúdil na tri roky väzenia dvojicu zlodejov z Banskej Bystrici

BANSKÁ BYSTRICA - Okresný súd v Banskej Bystrici schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a dvaja obvinení Banskobystričania, 19-ročný René Drengubiak a 22-ročný Juraj Mičinský. Dvojica priznala, že spoločne spáchala zločin krádeže. Za skutok ich súd odsúdil na tri roky odňatia slobody nepodmienečne.

slovakia

left justify in out

Kamaráti Drengubiak a Mičinský vlani v noci na 24. septembra vnikli v Banskej Bystrici na pozemok rozostavaného rodinného domu 41-ročného majiteľa. Z garáže a domu ukradli rôzne elektrické náradie, ako napríklad píly, vibračnú brúsku a iné, čím spôsobili celkovú škodu za viac ako 780 eur. Mičinský sa skutku dopustil napriek tomu, že v septembri 2015 ho za krádež odsúdili na trest povinnej práce.


Okrem tohto skutku sa Drengubiak priznal aj ku krádeži kosačky z voľne prístupného objektu pred budovou Stredoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb v Banskej Bystrici. Krádežou vznikla majiteľovi škoda vyše 1 800 eur. Navyše Drengubiak má na svedomí aj okradnutie 30-ročného muža o mobil za 115 eur.


Tresty odňatia slobody si obaja zlodeji odpykajú v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Musia sa tiež podrobiť antitoxikologickému liečeniu ústavnou formou.


Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvinených, že sa voči verdiktu súdu neodvolajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies