Suchodolinský vypovedal pred poslancami, správu mu neukázali

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 15:39 • 2 min
Suchodolinský vypovedal pred poslancami, správu mu neukázali

BRATISLAVA - Autor pôvodného skartovaného dokumentu o údajnom tunelovaní Vojenskej spravodajskej služby (VSS) v rokoch 2006 až 2010 Vladimír Suchodolinský dnes vypovedal pred poslancami na Osobitnom kontrolnom výbore NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Medializovaný dokument mu však poslanci neukázali.

slovakia

left justify in out

"Šrukturálne som opísal vlastnými slovami celý pôvodný dokument, následne mi bolo položené celé spektrum otázok. Minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) ich mal pripravených 62, stihol však položiť päť. Dosť konkrétne som opísal niektoré aktivity, ktoré sa diali. Niektoré otázky boli typu, prečo som to neurobil tak či onak," povedal novinárom Suchodolinský. O prípadnej rekonštrukcii pôvodnej skartovanej správy, ktorú už raz ponúkol, sa dnes s poslancami nebavil.

Rokovanie výboru hodnotil Suchodolinský ako prospešné. "Nemal som pocit, že by niekto bránil konkrétnejšiemu vypočutiu, takmer všetky otázky boli k veci," uistil. S výrokom ministra, že kauza je kačica, však nesúhlasí. "Minister ma ale ubezpečil, že všetky relevantné dokumenty má pod svojou kontrolou, že sú zapečatené a že ich odovzdá špeciálnej prokuratúre," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies