Desiatky zdravotníkov sa nakazili na vianočnom večierku

NETKY.SK • 7 December 2021, 06:07 • 2 min
Desiatky zdravotníkov sa nakazili na vianočnom večierku

MALAGA - Vianočný večierok, ktorý sa konal v reštaurácii v Malage, navštívilo 1. decembra 173 osôb. Účastníci predtým museli mať negatívny antigénový test. Medzi nakazenými sú aj lekári.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nákazu koronavírusom potvrdili u 68 pracovníkov jednotky intenzívnej starostlivosti univerzitnej nemocnice v španielskej Malage, ktorí sa minulý týždeň zúčastnili na vianočnom večierku. Informoval o tom v pondelok na svojej webovej stránke denník El País.

 

img

 

Všetky nakazené osoby boli plne zaočkované a majú len mierne príznaky alebo sú bezpríznakové. Vznik ohniska spôsobil na jednotke intenzívnej starostlivosti problémy s personálom. Zatiaľ však na pokrytie výpadku nebolo potrebné zapojiť pracovníkov z iných oddelení, píše El País.

 

Prečítajt si tiež: VIDEO: Rakúšanom hrozí za odmietnutie očkovania vysoká pokuta. Ľudia sa búria

 

Podľa zdravotníckych úradov ešte nie je úplne isté, kde sa nákaza medzi pracovníkmi hromadne rozšírila.  Myslia si, že sa tak mohlo stať na spomínanom večierku. Niektoré z antigénových testov mohli poskytnúť falošný negatívny výsledok. Ohniskom mohla byť podľa zdravotníkov aj ďalšia spoločenská udalosť z 28. novembra.

 

img

 

Možno vás zaujme: Koronavírus môže napadnúť placentu a zabiť nenarodené dieťa!

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies