AKTUALIZÁCIA: Koaličná rada dnes bude hovoriť o lockdowne. Podarí sa uvoľniť opatrenia?

NETKY.SK • 6 December 2021, 13:03 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Koaličná rada dnes bude hovoriť o lockdowne. Podarí sa uvoľniť opatrenia?

BRATISLAVA - Koalícia sa dnes podvečer bude opäť venovať lockdownu. Bude sa hovoriť o ďalšom postupe. Na stretnutí koaličných partnerov chce strana SaS hovoriť o prípadnom uvoľňovaní opatrení. Minister Lengvarský zase navrhne predĺženie lockdownu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 6. decembra 14:30

Minister zdravotníctva Lengvarský navrhne vláde predĺžiť lockdown do 16. decembra. Po tomto termíne by sa mohli otvoriť všetky obchody, a to pre očkovaných a po prekonaní ochorenia COVID-19. Esenciálne obchody by naďalej fungovali pre všetkých. Ďalšie uvoľnenie opatrení by malo prísť po 25. decembri.

 

img

 

Pôvodná správa

SaS chce otvoriť tému rozšírenia zoznamu esenciálnych prevádzok, odškodňovania prevádzok dotknutých lockdownom, režimu OTP v dopravných prostriedkoch či napríklad to, aby pri denných štatistikách bolo zverejňované, koľko ľudí infikovaných novým koronavírusom nie je zaočkovaných.

 

img

 

Navrhnúť chce aj to, aby ministerstvo kultúry v spolupráci s RTVS vysvetľovalo vo vysielaní verejnoprávneho média hoaxy. Strana nemá jednotnú pozíciu na tému povinného očkovania.

 

Ak v novom návrhu na pokračovanie lockdownu nebudú výhody pre zaočkovaných, SaS takýto lockdown z veľkej časti nepodporí. V diskusnej relácii TV Markíza Na telo to včera povedal aj minister školstva Branislav Gröhling. Naďalej odmieta plošné zatváranie škôl.

 

Prečítajte si: SaS nepodporí ďalší lockdown, ak nebudú zvýhodnení zaočkovaní a prekonaní!

 

Hnutie Sme rodina na otázky, či podporí tvrdší a dlhší lockdown, ako pôvodne uviedol jeho predseda Boris Kollár, odpovedalo, že svoje návrhy najprv predstaví na koaličnej rade. "Bolo by to nekorektné voči koaličným partnerom," doplnili z tlačového oddelenia.

 

img

 

Poslanec Národnej rady a bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí si myslí, že najsilnejšia vládna strana podporí návrh konzília odborníkov.

 

img

 

Konzílium odborníkov navrhuje predĺžiť lockdown do 16. decembra. Odporúča zvýšiť intenzitu kontrol zákazu vychádzania a home officu. Odborníci navrhli aj nové opatrenie, ktorým je zavedenie režimu OTP vo vlakoch a na diaľkových autobusových linkách. Zníženie mobility je podľa odborníkov najúčinnejším krátkodobým nástrojom na spomalenie šírenia ochorenia COVID-19.

 

Možno vás zaujme: Vláda bude musieť otvoriť otázku povinného očkovania, tvrdí poslankyňa Za ľudí

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies