Súboj dobra so zlom o titul RFA: Prečo Mikula nemá problém zápasiť s Mawarom?

NETKY.SK • 18 September 2023, 20:00 • 2 min
Súboj dobra so zlom o titul RFA: Prečo Mikula nemá problém zápasiť s Mawarom?

BRATISLAVA - Slovenský bojovník Jacob Mikula naposledy vo veľmi tesnom súboji zdolal na body Matěja Nusku. Vybojoval si tak titulovú šancu proti Tadeášovi Růžičkovi, ktorého štart v RFA bol otázny.

slovakia

left justify in out

Promotéri sa však rozhodli dať mu druhú šancu a ani samotný Mikula nemá problém sa v klietke postaviť proti Mawarovi. Ich vzájomný súboj prebehne 11. novembra v Prahe. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.cz.

 

Do jeho problémov mňa nič

 

Promotéri RFA dlho zápasili s dilemou, či postaviť Růžičku do titulového zápasu napriek kauze, ktorá otriasa domácou bojovou scénou. U Jacoba Mikulu bolo to rozhodovanie podstatne jednoduchšie. „Vôbec som neváhal, či ten zápas vezmem. Už dlho vopred bol dohodnutý aj pred tou kauzou, lebo ja som si ten titul vybojoval. Zápasil som s Matějom Nuskom na RFA 9 v Prievidzi, kde sa rozhodovalo, kto pôjde o titul s Mawarom. Zápas som vyhral ja, takže tam sa to spečatilo. Potom prišla jeho kauza, ale sú to jeho veci, jeho starosti a jeho problémy, do ktorých mňa nič. Čo sa týka jeho súkromného života, tak do toho sa vôbec nestarám. Ja ho vnímam ako vynikajúceho športovca, takže som vôbec neváhal.“ vysvetlil Mikula svoj postoj.

 

Zároveň je to pre mladého Slováka veľká šanca ukázať sa širokej verejnosti. „Titulová šanca znamená pre mňa veľa. Je to jeden z mojich splnených cieľov, je za tým veľa potu, krvi, bolesti, takže o to viac bude tá výhra chutiť. Je to pre mňa skvelá príležitosť, či už zviditeľniť sa v bojovom svete alebo v očiach laikov. Veľmi sa z toho teším a beriem to ako kariérny posun,“ povedal reprezentant bratislavskej Octagon Fighting Academy.

Vo filmoch vyhráva dobro nad zlom

 

Jacob Mikula sa prezentuje ako dobrosrdečný a milý sympaťák, zatiaľ čo veľká časť fanúšikov má na Růžičku striktne negatívny názor. „Chápem, prečo ľudia ten zápas vnímajú ako súboj dobra so zlom. Ja sa prezentujem kamarátsky a usmievavo, veď taký vlastne aj som. Vo filmoch väčšinou vyhráva dobro nad zlom, takže môže byť. Nemýľte si ale moju milosť so slabosťou,“ upozorňuje motivovaný Mikula.

 

Pred svojím súperom však má rešpekt a objektívne je v tomto súboji považovaný za výrazného outsidera. „Tadeáša vnímam ako super skúseného zápasníka. Má toho za sebou veľa aj s kvalitnými zápasníkmi, takže ja nemám čo stratiť, on má. Ja mám šancu predviesť sa a ukázať sa, v čo verím, že aj spravím,“ ohodnotil svojho oponenta.

 

Proti Nuskovi Mikula predviedol skvelý výkon predovšetkým po taktickej stránke, čo bude musieť spraviť aj v dueli s Mawarom. „Verím, že mojou výhodou v zápase bude chytrosť a trpezlivosť. Musím ešte na nich zapracovať, ale verím, že to bude kľúč. Byť pokojný, ale zároveň výbušný, chytrý a nebyť osprostený,“ uvedomuje si Mikula.

 

Fanúšikovia budú na jeho strane

 

Napriek tomu, že je Růžička pravdepodobne najnenávidenejší bojovník česko-slovenskej scény, stále je jeho fanúšikovská základňa veľmi rozsiahla. Upozorňuje na to aj Mikula, ktorý bude navyše zápasiť na nepriateľskej pôde v Prahe. „Nemyslím si úplne, že bude viacej fanúšikov na mojej strane. Lebo aj keď je tá kauza, tak má ľudí, ktorí ho podporujú, stoja za ním a prídu ho podporiť. Bude to uňho doma, takže myslím si, že fanúšikovskú základňu bude mať väčšiu, ale v konečnom dôsledku je to jedno. V klietke sme len my dvaja,“ povedal Mikula pred titulovým súbojom, v ktorom bude čeliť doposiaľ svojej najväčšej kariérnej výzve. Vstupenky na podujatie RFA x IAF Special Title Night si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.cz.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA Foto: RFA / Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies