Poľský vodič pod vplyvom alkoholu a amfetamínu ohrozoval svojou jazdou deti v blízkosti základnej školy

NETKY.SK • 17 Máj 2023, 10:50 • 2 min
Poľský vodič pod vplyvom alkoholu a amfetamínu ohrozoval svojou jazdou deti v blízkosti základnej školy

STARÁ ĽUBOVŇA - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni obvinil 31-ročného poľského vodiča z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešove Jana Ligdayová.

slovakia

left justify in out

V pondelok ráno, v obci Nová Ľubovňa, viedol poľský vodič nákladné motorové vozidlo s prípojným vozidlom prevažujúcim viac ako 11 ton stavebného materiálu. Pri cúvaní pri základnej škole narazil prípojným vozidlom do zaparkovaného osobného auta. 

 

Policajná hliadka, ktorá dorazila na miesto nehody, podrobila vodiča skúške na alkohol, ktorá preukázala hodnotu vyššiu ako 1,2 promile. Vodičova bol odobratý aj biologický materiál, ktorý preukázal prítomnosť amfetamínu. Mimoriadne nezodpovedný Poliak teda pri výkone svojho zamestnania, pod vplyvom návykovej látky viedol jazdnú súpravu o celkovej hmotnosti najmenej 35 000 kg v bezprostrednej blízkosti základnej školy a to počas pracovného dňa. 31-ročný muž bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Za takéto porušenie zákona mu hrozí trest odňatia slobody na dobu od dvoch do piatich rokov. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies